Gemeente Enschede

Kunstproject 3 juni officieel van start

Op donderdag 3 juni gaat het kunstproject Het Grijze Huis in Velve-Lindenhof van start. Kunstenares Hieke Pars besteedt met dit project op bijzondere wijze aandacht aan de veranderingen in de wijk Velve-Lindenhof. De hele maand juni functioneert een nog te slopen grijsbouwwoning aan de Stephensonstraat 1 als ruimte voor ontmoeting, verbeelding en reflectie. Het huis wordt opengesteld voor de buurt, de wijk en de stad. Hieke organiseert allerlei activiteiten die te maken hebben met het huis en de buurt en ze zijn voor iedereen gratis te bezoeken.

De activiteiten in het huis variëren van rondetafelgesprekken over de kleur grijs tot knipsessies van de buurtkapper. Ook zijn verschillende kunstenaars gevraagd tijdelijke beelden voor het huis te maken of te exposeren in het huis. Hieke Pars geeft bovendien buurtbewoners de gelegenheid het huis te gebruiken voor bijeenkomsten. Vrouwenpraatgroep Galvani heeft onder andere al aangegeven hier gebruik van te willen maken.
Op zaterdag 5 juni van 10.00 tot 13.00 uur kunnen oud-bewoners van Velve-Lindenhof met elkaar herinneringen ophalen aan hun oude wijk. Hieke Pars vraagt hen een foto van hun oude huis of buurt mee te nemen. De foto's worden vervolgens als collectie van de bewoners ondergebracht in het op te richten buurtmuseum van Velve- Lindenhof. Tijdens het open huis schildert kunstenaar Afra Willems de hond van de buren, Beertje, en is er een expositie van Manami Yoshimoto.

Aan het programma van Het Grijze Huis werken ook stedelijke instellingen als het Rijksmuseum Twenthe, de Nationale Reisopera en ArtEz Enschede mee. Zo organiseert Rijksmuseum Twenthe op 27 juni een tentoonstelling in Het Grijze Huis.

Het kunstproject Het Grijze Huis is onderdeel van het project Velve-Lindenhof, waarbij de gemeente Enschede en corporaties Ons Huis, De Woonplaats en Domijn samenwerken aan een grootschalige herstructurering van deze Enschedese wijk.
Meer informatie over Het Grijze Huis en het programma is te vinden op www.hetgrijzehuis.com.

U bent van harte uitgenodigd bij de opening van Het Grijze Huis aanwezig te zijn op donderdag 3 juni, 17.00-18.30 uur.

Programma
17.00 uur Start kunstproject Het Grijze Huis door stadsdeelmanager Albert Fransen en bewoner
17.20 uur Hieke Pars vertelt over het project en het programma 17.30 uur Rondleiding door het huis en een hapje en een drankje

Hieronder vindt u het programma voor de eerste week van Het Grijze Huis.

Inlichtingen voor de pers:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Astrid Muijsers, communicatieadviseur, afdeling Concerncommunicatie, Tel. 053-4818168/ 06-12998878

Geplaatst: 01 juni 2010.

Bijlage(n)

Open Programma_GrijzeHuisweek1.pdf Programma_GrijzeHuisweek1.pdf


1 juni 2010