Gemeente Hilversum

Bijeenkomsten van De Raad op 26 mei 2010

publicatiedatum: woensdag 2 juni 2010

Woensdagavond 26 mei waren er weer de bijeenkomsten van De Raad. In het Forum was er een Presentatie van het bestemmingsplan/bouwplan Egelantier.

De Discussie was niet gelukkig met het feit dat het college nu pas goedkeuring vroeg over de jaarrekeningen 2005 tot en met 2008 van het Gemeentelijk Gymnasium die al lang op het Raadhuis lagen. Wethouder Erik Boog (onderwijs) beloofde om de nieuwe jaarrekening zo snel mogelijk naar de raad te sturen. Voor de behandeling in Het Besluit zal hij de raad nader informeren onder meer naar aanleiding van de vraag waarom de jaarrekeningen zolang bij de dienst zijn blijven liggen.

Het Jaarverslag commissie bezwaarschriften 2009 komt nog een keer terug in De Discussie. Dan kan ook inhoudelijk op alle aanbevelingen worden ingegaan.

De fracties gaven het college inhoudelijk advies mee over Evaluatie verkiezing gemeenteraad 3 maart 2010. Wethouder Boog beloofde het besprokene mee te nemen en de suggesties te verwerken in een nieuw stuk. Na de verkiezingen van 9 juni komt dit stuk opnieuw in De Discussie.

De Ontwerpbegroting Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek 2011 en meerjarenraming 2012-2014 gaan met een unaniem positief advies naar Het Besluit. Over de Afhandeling bouwplan hotel met parkeerhuis ArenaPark adviseerden D66, VVD en PvdA positief, de andere fracties maakten een voorbehoud.

Dit is een zeer beknopte samenvatting van de bijeenkomsten van De Raad op 26 mei. Meer informatie staat op www.hilversumbis.nl