Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht, 03-06-2010

Scooterbestuurder onderuit

HOUTEN Een man raakte op woensdagochtend 2 juni gewond toen hij met zijn bromscooter onderuit ging.

Rond 09.00 uur reed een 66-jarige man uit Utrecht over de Koppeldijk. Doordat hij door de felle zon werd verblind, zag hij het wegverloop niet goed en kwam ten val. Daarbij brak hij vermoedelijk zijn sleutelbeen. Hij werd per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Fietsster gewond

IJSSELSTEIN Een fietsster raakte op woensdag 2 juni gewond toen zij in botsing met een auto kwam.

Rond 13.15 uur reed een 25-jarige automobilist uit IJsselstein vanaf de Linnaeusweg de kruising met de Beneluxweg op. Daarbij verleende hij geen voorrang aan een fietsster uit IJsselstein (leeftijd nog onbekend), met een aanrijding tot gevolg. Zij werd met onbekend letsel per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Vervelend en onder invloed

IJSSELSTEIN Een man gedroeg zich op woensdagmiddag 2 juni vervelend en stapte vervolgens onder invloed van alcohol achter het stuur van zijn auto.

Rond 17.40 uur kreeg de politie de melding dat een man zich vervelend gedroeg bij een winkel aan de Televisiebaan en dat hij kennelijk onder invloed van alcohol was. Terwijl agenten onderweg waren, kregen zij de melding dat de man inmiddels in een auto was gestapt en was weggereden.

De agenten zagen de auto op de Televisiebaan in de richting van de Europalaan rijden. Zij gingen achter de auto aan en zagen dat de bestuurder slingerend reed. Zij gaven hem een stopteken. De man, 43 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, stopte. Hij bleek inderdaad te veel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 475 ug/l, meer dan twee keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.