Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.30 uur

Utrecht, 03-06-2010

Ladingroof

NIEUWER TER AA De bestuurder van een bestelbus werd op woensdag 2 juni ontvoerd en vervolgens van zijn lading bestolen.

Rond 21.00 uur kreeg de politie de melding dat een man van zijn bestelbus was bestolen en dat hij zich op de Ter Aaseweg bevond. Agenten gingen ter plaatse en spraken met de man, een 23-jarige man uit Bad Neustadt an der Saale (Dld). Hij verklaarde dat hij in Hoofddorp was overvallen. Daarbij was hij met een vuurwapen bedreigd en moest in zijn bestelbus plaats nemen. Vervolgens reden de overvallers met hem naar Nieuwer Ter Aa, waar de lading van zijn bestelbus in een ander voertuig werd overgeladen. Daarna verdwenen de overvallers en kon het slachtoffer alarm slaan bij een nabij gelegen woning.

De verdachten reden in een groene Opel Astra (oud model) met Nederlandse kentekenplaten. Het waren meerdere donker getinte mannen en zij droegen donkere kleding.

Aan getuigen die tussen 20.00 uur en 21.00 uur iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Ter Aaseweg, bijvoorbeeld het overladen van spullen uit een bestelbus, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Mislukte plofkraak

LOENEN AAN DE VECHT In de vroege ochtend van donderdag 3 juni gingen plofkrakers er vermoedelijk zonder buit vandoor.

Rond 04.05 uur kreeg de politie de melding dat een getuige breekgeluiden bij een bank aan de Rijksstraatweg hoorde. Direct gingen meerdere politie-eenheden ter plaatse. Terwijl agenten onderweg waren, kreeg de brandweer een brandmelding bij het pand. Agenten die ter plaatse kwamen, zagen dat de pinautomaat van de bank in brand stond. Kort daarna verscheen de brandweer en bluste de brand.

De politie gaat er vanuit dat verdachten hebben geprobeerd middels een zogenaamde plofkraak de pinautomaat te kraken, maar dat dit mis is gegaan. Zoals het zich nu laat aanzien, hebben de verdachten geen buit gemaakt.

Aan getuigen die voor, tijdens of na de plofkraak iets verdachts hebben gezien, mogelijk een vluchtende auto, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Grote verkeerscontrole

MAARSSEN De politie hield op woensdag 2 juni in de middag en avond een grote verkeerscontrole in samenwerking met de Belastingdienst, Rijksdienst voor het Wegverkeer, Douane, Koninklijke Marechaussee en de ANWB.

De controle werd van 15.00 uur tot 21.30 uur gehouden op de parkeerplaats van de Maarsseveense Plassen aan de Herenweg. De politie schreef in totaal 74 bekeuringen uit, onder andere voor: losliggende lading (5), niet verzekerd (4), niet kunnen tonen rij en/of kentekenbewijs (29), geen gordel om (8) en niet handenvrij bellen (3).

De Belastingdienst had 40 hits met een totaal openstaand bedrag van 391.899. Zeventien verdachten betaalden direct een bedrag van in totaal 10.760 en er volgden dertien inbeslagnames.