Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.35 uur

Utrecht, 03-06-2010

Aangehouden met verdovende middelen

UTRECHT- Op woensdagochtend werd een man aangehouden omdat hij verdovende middelen bij zich had.

Omstreeks 08.00 uur kreeg de politie de melding van een ruzie op straat. Agenten reden naar de Kenaustraat en troffen daar een aantal personen aan. De ruzie was gesust. Een 27-jarige vrouw uit Utrecht gaf aan bedreigd te zijn door een 31-jarige man uit Baexem. Zij zijn bekenden van elkaar. De vrouw gaf aan dat de man een vuurwapen had. Dat bleek een alarmpistool te zijn. De Baexemer werd direct aangehouden. In de kleding van hem trof de politie nog eens 10 pakjes aan met daarin een kleine hoeveelheid verdovende middelen. De man is ingesloten voor verhoor.

Motorscooter

UTRECHT Agenten gingen op woensdagavond 2 juni achter een motorscooter aan. De bestuurder werd na een achtervolging aangehouden.

Rond 20.45 uur zagen agenten een motorscooter zonder kentekenplaat en met twee opzittenden over het Europaplein rijden. De agenten gingen achter de scooter aan en zagen dat de bestuurder het fietspad opreed en vervolgens de fietstunnel inreed. Toen de motorscooter aan de andere kant de tunnel uitkwam, bleek de passagier te zijn afgestapt. De bestuurder reed met een snelheid van ruim 60 km/u over het trottoir, waarbij voetgangers opzij moesten springen. Gezien de gevaarzetting verlaagden de achtervolgende agenten hun snelheid.

Via de Vasco da Gamalaan leidde de achtervolging naar de Livingstonelaan. Daar reed de verdachte zo hard over de verkeersdrempels dat de scooter los van de weg kwam en de bestuurder alleen nog met zijn handen contact had met de scooter. Op de Stanleylaan wist de verdachte ternauwernood een aanrijding met een geparkeerde bestelbus te voorkomen.

De verdachte reed de Amerikalaan op, maar zag daar een andere politieauto stilstaan, waar hij langs probeerde te sturen. Hij schampte de auto echter, verloor zijn evenwicht, raakte een geparkeerde bestelbus en ging onderuit. Agenten hielden de verdachte, een 16-jarige jongen uit Utrecht, aan, waarbij hij zich hevig verzette en met de nodige moeite moest worden geboeid. Hij werd in het politiebureau door een arts onderzocht.

De verdachte is in het politiebureau ingesloten en is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De motorscooter is in beslag genomen.