Politie Groningen

Donderdag 3 juni 2010

Provincie Groningen, 03-06-2010

Tractor kantelt in berm

VRIESCHELOO Een 30-jarige tractorbestuurder uit Bellingwolde kreeg woensdagmorgen de schrik van zijn leven. De man reed met tractor en aanhangwagen over de BL Tijdensweg toen hij tegemoet werd gereden door een automobilist. De man uit Bellingwolde remde af, maar daardoor begon de aanhanger te scharen. De combinatie begon daardoor te kantelen en bleef op de wal van een sloot liggen. De bestuurder kwam er zonder kleerscheuren vanaf. De BL Tijdensweg is enige tijd afgesloten geweest voor het verkeer.

Inbraak in sportkantine

STADSKANAAL De politie doet onderzoek naar een inbraak in een sportkantine aan de Berkenstraat in Stadskanaal. Onbekenden kwamen zeer waarschijnlijk in de nacht van dinsdag op woensdag in het gebouw en namen onder andere een tv mee. Een bestuurslid inventariseert wat allemaal verdwenen is en doet aangifte.

Automobilist onder invloed

GRONINGEN De politie heeft woensdagavond een 26-jarige automobilist uit Hoogezand aangehouden vanwege rijden onder invloed. De politie kreeg informatie dat de bestuurder in de omgeving van de Europaweg zou rijden. Op de Sontweg zagen agenten de man rijden. Uit een alcoholtest bleek dat hij te diep in het glaasje had gekeken. Op het politiebureau werd duidelijk dat hij 1,65 promille alcohol in zijn bloed had. Bovendien verklaarde de verdachte dat hij gedurende de dag meerdere keren softdrugs had gebruikt. Het rijbewijs van de Hoogezandster is in beslag genomen. Hij moest zijn auto achterlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Gestolen snorfiets met hulp teruggevonden

GRONINGEN De politie heeft samen met de officiële eigenaar een gestolen snorfiets teruggevonden. De snorfiets stond gestald in een schuurtje aan de Planetenlaan. Twee inwoners van Groningen (24 en 21 jaar) die de tweewieler te koop aanboden zijn aangehouden. De eigenaar van de fiets deed zich voor als geïnteresseerde en kwam er zo achter dat het om zijn eigen snorfiets ging. Toen dat duidelijk werd informeerde hij de politie.

Cafébezoeker krijgt klappen

GRONINGEN - Een 31-jarige man uit Groningen is woensdagnacht door twee onbekende jongens mishandeld. Het slachtoffer stond in een café aan het Kajuit in Groningen. Om nog onbekende reden ontstond er tussen de Stadjer en de twee mannen onenigheid. Het duo sloeg en schopte de Stadjer in zijn gezicht. Na de mishandeling gingen beide knapen er vandoor. Meerdere bezoekers waren getuige van het geweld. De 31-jarige Groninger is met gezichtsletsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hij doet aangifte van de zware mishandeling. De politie stelt een onderzoek in.

Man aangehouden voor hinderlijk gedrag

BEDUM De politie heeft woensdag een 40-jarige inwoner van Delfzijl op de Langs de Lijn in Bedum aangehouden voor hinderlijk gedrag. De agenten kregen een melding dat de man mensen lastig viel en tegen fietsen schopte. De 40-jarige werd door de politie aangetroffen, maar er werd geen aangifte gedaan. Daarop besloten de dienders de man naar het station te sturen. Even later viel hij ook daar mensen die de avondvierdaagse liepen lastig. Ook bemoeide hij zich hinderlijk met de verkeersregelaars. De man werd de tweede keer wel aangehouden. Hem is een bekeuring uitgereikt.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

ZUIDBROEK De politie heeft woensdagavond een 32-jarige inwoner van Zuidbroek in zijn woonplaats aangehouden voor huiselijk geweld. Bij de woning spraken de agenten met de vriendin van de man. Zij vertelde dat ze door de man was geslagen en dat hij aan haar haren had getrokken. Tevens toonde zij de agenten haar bovenarm, die door het geweld rood gekleurd was. In de woning werd de verdachte aangehouden. De 32-jarige erkende zijn vriendin geslagen te hebben. De politie maakt proces-verbaal op.

Man voor mishandeling aangehouden

GRONINGEN - Een 21-jarige man uit Hoogezand is donderdagmorgen door de politie aangehouden voor mishandeling. De man wordt ervan verdacht in de Poelestraat een 19-jarige vrouw en een 23-jarige man uit Groningen te hebben geslagen. De 19-jarige vrouw is met aangezichtletsel naar het ziekenhuis gebracht. Wat de aanleiding is geweest voor de mishandelingen is nog onduidelijk. De politie stelt een onderzoek in.

Stadjer trapt voordeur in

GRONINGEN De politie heeft 35-jarige man uit Groningen aangehouden voor vernieling. Agenten reageerden op een melding van een vervelende man in een woning in de Rode Kruislaan in Groningen. Na bemiddeling verliet de Stadjer vrijwillig de woning. Even later kregen de politie een melding dat hij op hetzelfde adres vernielingen zou plegen. Het bleek dat de 35-jarige man de deur van de woning had ingetrapt. Hij moest mee naar het politiebureau. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. De politie onderzoekt het voorval.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen.

De politie controleerde woensdag 2 juni op diverse plaatsen op snelheid.

* Zuidhorn, Provincialeweg N355: aantal geregistreerde voertuigen: 769, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 108 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Groningen, Laan 1940-1945: aantal geregistreerde voertuigen: 1851, aantal overtredingen: 418, hoogst gemeten snelheid: 110 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

* Pekela, Provincialeweg N366 : aantal geregistreerde voertuigen: 5862, aantal overtredingen: 290, hoogst gemeten snelheid: 106 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Groningen, Paterwoldseweg: aantal geregistreerde voertuigen: 994, aantal overtredingen: 33, hoogst gemeten snelheid: 73 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

GRONINGEN Bij een verkeerscontrole op het Hoendiep in Groningen zijn woensdagmorgen en middag tientallen voertuigen gecontroleerd. De controle vond plaats nabij het complex van de Suikerunie. In totaal werden tien bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen. In drie gevallen, stak lading dusdanig uit dat hiervoor gevaar werd veroorzaakt voor het overige verkeer. De andere bekeuringen werden uitgedeeld vanwege technische gebreken aan aanhangwagens, geen juiste rijbewijzen en het bellen zonder gebruik te maken van een carkit.