Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.15 uur

Utrecht, 03-06-2010

Gestolen fiets

AMERSFOORT De politie heeft tijdens een helingcontrole een gestolen fiets teruggevonden.

De wijkagent zag tijdens zijn toezicht in de wijk, in de nabijheid van de Meridiaantunnel, drie gestalde fietsen staan. Zij bleken het bezit te zijn van drie jongeren die zich daar ophielden. Eén van de drie fietsen bleek gestolen te zijn. Volgens de bezitter, een 13-jarige jongen uit Amersfoort, had hij de fiets gevonden. Na contact met zijn vader bleek echter dat de fiets was gekocht. De politie maakt proces-verbaal op. De fiets werd in beslag genomen.

Gewelddadige winkeldief

AMERSFOORT Op woensdag 2 juni, rond 13.10 uur, vond bij een winkel op de Groningerstraat een winkeldiefstal met geweld plaats.

Personeel van de winkel betrapte een man op het stelen van meerdere parfumerieën en wilde hem aanhouden. De man trok daarna een mes en bedreigde het personeel ermee. Eén van de winkelmedewerksters raakte hierbij licht gewond aan haar arm toen zij in aanraking kwam met het mes. Hierna zag de verdachte kans om de winkel, met zijn gestolen spullen, te verlaten. Ondanks een groot onderzoek in de omgeving, waarbij meerdere politie-eenheden werden ingezet, werd de verdachte niet meer aangetroffen.

Het signalement van de verdachte luidt:


- Blanke man, tussen 20 en 30 jaar oud, ongeveer 1.70 meter lang, donkerblond gemillimeterd haar en gekleed in een wit T-shirt en blauwe spijkerbroek. Hij droeg een rugzak in de kleur zwart en crème.

De politie verzoekt eventuele getuigen, of personen die menen deze verdachte te kennen, contact op te nemen met het district Eemland zuid, via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem bellen kan via het nummer 0800-7000.

Motorrijder raakt ernstig gewond bij aanrijding

AMERSFOORT Een 29-jarige Amersfoorter raakte woensdagavond, rond 19.45 uur, ernstig gewond bij een aanrijding op de Outputweg.

De man reed als bestuurder van een motorfiets op de Outputweg en kwam uit de richting van Hoevelaken. Voor hem reed een personenauto, bestuurd door een 66-jarige inwoner van Duitsland. Op enig moment keerde de automobilist op de weg, maar zag daarbij de achteropkomende motorrijder over het hoofd. Deze raakte de personenauto vol in de flank en viel daarna ernstig gewond op de weg.

Een traumahelikopter werd gewaarschuwd, die ook hulp verleende. De Amersfoorter is overgebracht naar het ziekenhuis en daar opgenomen.

De Duitse automobilist werd door de politie aangehouden en verhoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De motorfiets raakte onherstelbaar beschadigd en moest door een bergingsbedrijf worden weggetakeld.