Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 11.15 uur

Utrecht, 03-06-2010

Verkeersongeval

ZEIST Op woensdag 2 juni, rond 14.25 uur, vond op de rotonde van de Arnhemseweg met de Heideweg een aanrijding plaats tussen een auto en een fietser. Laatstgenoemde raakte daarbij gewond.

De fietser kreeg op de rotonde geen voorrang van de automobilist die in de richting van Driebergen reed. De fietser, een 23-jarige inwoner van Zeist, botste tegen de auto en raakte gewond aan een arm en been. Hij werd voor medisch onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

De bestuurder van de auto, een 78-jarige inwoner van Zeist, reed na de aanrijding door, maar kon met de hulp van een getuige worden getraceerd en aangehouden. Volgens de automobilist had hij van de aanrijding niets gemerkt.

De politie maakt proces-verbaal op.

Fietsers botsen

ZEIST Op woensdag 2 juni kwamen twee fietsers met elkaar in botsing op de Slotlaan. Eén van hen, een 48-jarige inwoonster van Zeist, viel daarbij op de weg en raakte gewond aan haar hoofd.

Rond 11.35 uur reden twee fietsers op de Slotlaan en wilden zij, ter hoogte van het busstation, linksaf slaan. Op dat moment werden zij ingehaald door het slachtoffer waarna een aanrijding volgde en zij hard met haar hoofd op de weg viel. De ambulance kwam ter plaatse, die de vrouw meenam naar het ziekenhuis voor medisch onderzoek.

Te snel

DE BILT Het verkeershandhavingsteam voerde woensdag 2 juni een snelheidscontrole uit op de Utrechtseweg.

Tussen 07.45 en 13.15 uur werd de snelheid van bijna 4700 passerende automobilisten gemeten. Bijna 700 bestuurders reden daarbij sneller dan de toegestane snelheid van 80 kilometer per uur. De top lag op 148 kilometer per uur. Alle overtreders krijgen de boete thuisgestuurd.