Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 11.10 uur

Utrecht, 03-06-2010

Agressieve winkeldieven

BAARN De politie heeft woensdagmiddag twee verdachten aangehouden die zich na het plegen van een winkeldiefstal uit een winkel op de Reigerstraat agressief gedroegen en wilden vluchten.

Rond 14.50 uur kwam de melding dat de twee mannen een hoeveelheid drank hadden gestolen en er problemen waren ontstaan met het winkelpersoneel. Eén van de verdachten, een 52-jarige Baarnaar, bevond zich nog in de winkel en werd direct aangehouden. Bij controle van zijn identiteit bleek het een zogenaamde veelpleger te zijn. Hij werd in verzekering gesteld en ingesloten.

De tweede verdachte had de winkel verlaten maar kon in de omgeving worden getraceerd en rond 15.15 uur worden aangehouden. Hij bleek nog drank bij zich te hebben die vermoedelijk uit de winkel gestolen was. Ook deze Baarnse inwoner, 24 jaar oud, werd ingesloten.

De politie zet het onderzoek voort.

Bromfietser onttrekt zich aan controle

BAARN Surveillerende agenten wilden donderdag 3 juni, rond 01.05 uur, een motorscooter controleren die zonder licht en kentekenplaat op de Bisschopsweg reed.

De bestuurder, met achterop een passagiere, had daar kennelijk geen zin in want hij ging er met hoge snelheid vandoor. De agenten achtervolgden de scooter over de Eemweg in de richting van de Brink, waar de vrouw afstapte. De bestuurder ging er echter gelijk weer vandoor in de richting van de Nieuw Baarnstraat, inmiddels achtervolgd door een motoragent.

Op de Nieuw Baarnstraat moest de verdachte noodgedwongen stoppen, vermoedelijk door een gebrek aan benzine. De coureur, een 22-jarige Amersfoorter, kon toen worden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na onderzoek van de scooter bleek deze technisch aan de eisen te voldoen. Wel kreeg de Amersfoorter meerdere bekeuringen voor andere strafbare feiten.