Politie Gelderland-Zuid

Drie keer teveel alcohol

Geldermalsen, Nijmegen, 03-06-2010 o Woensdagavond en in de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie in Nijmegen en Geldermalsen twee mannen van 24 en 39 jaar en een vrouw van 37 jaar aangehouden wegens het rijden onder invloed. Van twee personen is het rijbewijs ingenomen. Eén persoon bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Rond 19.15 uur hielden agenten op de Van Dam van Isseltweg een 37-jarige vrouw uit Zoelmond aan. Zij werd door een getuige gezien, die vermoedde dat de vrouw gedronken had. De agenten concludeerden na de blaastest dat dit het geval was, waarna zij werd aangehouden. Op het bureau blies zij 695 ug/l. Haar rijbewijs werd ingenomen. De vrouw kon later op de avond weer naar huis. Zij kreeg een rijverbod van acht uur en proces-verbaal werd tegen haar opgemaakt.

Nijmegen
Rond middernacht zagen agenten op de Energieweg een automobilist rijden. Gezien zijn rijstijl besloten agenten hem te controleren. Op de Industrieweg gaven zij hem een stopteken. Al snel werd duidelijk dat de 24-jarige bestuurder uit Nijmegen had gedronken. Hierop lieten ze hem blazen. Hij blies een F-indicatie. De Nijmegenaar werd aangehouden wegens rijden onder invloed. Op het bureau blies hij bij de ademanalysetest 605 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingenomen. Rond 02.00 uur mocht de Nijmegenaar weer naar huis met een rijverbod van zes uur en een proces-verbaal.

Donderdagochtend hielden agenten op de Malvert 70e straat een 39-jarige Nijmegenaar aan. Even daarvoor zagen zij hem over straat slingeren. Toen zij hem staande hielden bleek de man erg onvast ter been. Na controle van de man en zijn auto bleek dat het rijbewijs van de man al eens was ingevorderd. Na de blaastest werd de man aangehouden wegens het rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs. Op het bureau blies de man 710 ug/l. Hij is in de loop van de ochtend gehoord. Proces-verbaal is tegen hem opgemaakt. (15)

Laatst gewijzigd 03-06-2010 11:19 | © Regio Gelderland-Zuid |