Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 03-06-2010

Tilburger (39) opgepakt na slaan verkeersregelaar

TILBURG: De politie heeft vanmorgen omstreeks 06.20 uur met toestemming van de Officier van Justitie op zijn huisadres in de wijk het Zand een 39-jarige Tilburger aangehouden die woensdagavond op de
Bonaventurastraat een 49-jarige verkeersregelaar van de avondvierdaagse had mishandeld. De verdachte werd vanmorgen na zijn arrestatie nog even voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht omdat hij onwel was geworden. Hij is in verzekering gesteld.

De verkeersregelaar verklaarde dat gisteravond op de Bonaventurastraat een meisje op een scooter zijn stopteken negeerde en richting de lopers reed. Zij zag dat hij het kenteken van haar scooter noteerde. Hierna kwam er een man naar buiten die direct een schop tegen zijn fiets gaf en een slaande beweging naar zijn gezicht maakte. Hierdoor viel de zonnebril van de vrijwilliger op de grond. Het achterwiel van de fiets en de zonnebril zijn beschadigd.

Tilburgse recherche onderzoekt diefstal examens scholieren

TILBURG: De recherche is een onderzoek gestart naar aanleiding van de diefstal van 36 examens aardrijkskunde van Havo 5 scholieren van het Odulphuscollege aan de Noordhoekring. De examens zaten in een laptoptas die dinsdagmorgen rond 10.15 uur uit de lerarenkamer werd gestolen. Op de bewakingsbeelden van de school zijn twee mannen te zien, die de diefstal gepleegd hebben. De gedupeerde studenten zijn door de rector in kennis gesteld. Zij moeten naar verwachting het examen op 23 juni a.s. overdoen.

Middels bewakingscameras is vastgesteld dat twee mannen zich
ongeoorloofd toegang tot de school hebben verschaft. Ze hebben kans gezien de tas met examenwerk uit de personeelskamer mee te nemen, waarschijnlijk in de veronderstelling dat er een laptop in zat. De bewakingscameras hebben geregistreerd dat de mannen met de tas het gebouw verlaten hebben. Er is aangifte gedaan. De camerabeelden zijn ter beschikking gesteld van de recherche die verder onderzoek verricht.

Politie onderzoekt overval op cafetaria Textielplein

TILBURG: De politie onderzoekt een gewapende overval woensdagavond op een cafetaria aan het Textielplein. Rond 20.15 uur stapte een onbekende man de zaak binnen, bedreigde een medewerkster achter de toonbank met een (nep)wapen en eiste geld. De vrouw gaf de overvaller een bedrag uit de kassa. Daarna vertrok hij op een scooter. Diverse politie-eenheden hebben na de melding nog in de omgeving gezocht naar de man, maar zonder resultaat. De cafetaria is enkele weken geleden ook al
overvallen. Via een SMS-Alert heeft de politie de hulp van het publiek ingeroepen. Het gaat om een blanke man van circa 1.75 meter. Hij droeg een zwarte, leren jas en had een donkere capuchon en sjaal om zijn gezicht. Eventuele getuigen kunnen zich melden op 0900-8844. (AvdH)

Nijmegenaar oefent voor autorijbewijs

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 01.45 uur op de
Wolterbeekstraat een 20-jarige man uit Nijmegen betrapt op het rijden zonder rijbewijs. De noodhulpagenten zagen een auto tegemoet komen die geen verlichting voerde. Ze controleerden de bestuurder die direct aangaf dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Hij vertelde de dienders dat hij aan het oefenen was en dat hij de auto geleend had van een vriend. Hij werd aangehouden en heeft een
proces-verbaal gekregen.

Getuige speelt daklood dief in handen van politie

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 02.30 uur na een tip van een getuige een 34-jarige Tilburger aangehouden die lood wilde stelen van een dak van een supermarkt aan de Westermarkt.

De anonieme melder gaf aan de politie door dat zij een man op het dak zag van de supermarkt. De meldkamer verbond vervolgens de tipgever rechtstreeks door met de surveillance eenheid die het dichtste bij was. Zodat de melder live verslag kon blijven doen van de diefstal. Toen de agenten ter plaatse kwamen, klom de dief net vak het dak af bij de fietsenstalling. Hij bleek op het dak bezig te zijn geweest met het lossnijden van daklood. Dit was langs de randen van het dak
verwijderen, over een lengte van circa 15 meter. Naast de
fietsenstalling lang al een stuk opgevouwen daklood met een paar handschoenen.

Speurhond Jarco vindt schroevendraaier en handschoenen

TILBURG: Vannacht zijn omstreeks 00.30 uur op de Kaapkoloniestraat twee mannen uit respectievelijk Tilburg (27) en Zwaag (24) aangehouden nadat speurhond Jarco in de directe omgeving waar de mannen liepen,
inbrekersmaterialen had aangetroffen, namelijk een schroevendraaier en een paar handschoenen.

Een agent zag vannacht twee mannen lopen waarvan er één een zak met zand vervoerde. Hij controleerde de heren en constateerde dat ze geen ID-bewijs bij zich hadden. Een van de mannen had een paar rubberen tuinhandschoenen bij zich. Een speurhond vond vervolgens op circa 30 meter nog een schroevendraaier en een paar handschoenen. Het bij zich hebben van inbrekersmaterialen is ingevolge de APV 's nachts verboden. De politie heeft het duo aangehouden. Er wordt onderzocht of de mannen aan concrete inbraken te linken zijn.

Verkeerscontroles in Tilburg Noord

TILBURG: Agenten van het team Tilburg-Oisterwijk hebben woensdag in het werkgebied twee verkeerscontroles gehouden. "s morgens werd op het dragen van gordels gecontroleerd op de Vlashoflaan. In de middag volgde een bromfietscontrole aan de Brucknerlaan. Er werden 43 bekeuringen uitgeschreven.

De agenten bekeurden op de Vlashoflaan 19 bestuurders die geen autogordels droegen en 1 bestuurder die niet handsfree belde. Op de Brucknerlaan werden 35 scooters gecontroleerd. Er werden 23 bekeuringen uitgedeeld. Er is onder andere geschreven voor een te hoge
constructiesnelheid, rijden zonder rijbewijs, rijden op een fietspad, niet tonen bescheiden en er zijn kentekenbewijzen ingevorderd. De hoogst gemeten snelheid op de rollerbank betrof 93 km/h.

Dronken Tilburgse rijdt met snorscooter tegen geparkeerde auto

TILBURG: Een 44-jarige Tilburgse is woensdagmiddag rond 12.30 uur op de Staringstraat betrapt op het rijden onder invloed. Ze was met haar snorscooter tegen een geparkeerde auto gereden en onderuit gegaan. Ze werd behandeld door verpleegkundigen van de ambulancedienst. Daarna wilden de agenten haar eren blaasproef afnemen. Op straat lukte dit tot drie keer toe niet. Aan het bureau slaagde de vrouw er wel in. Ze blies maar liefst 1030 ug;, bijna vijf keer het toegestane maximum van 220 ugl. Volgens de vrouw was de witte wijn niet goed gevallen omdat ze verder niets gegeten had. Ze is haar rijbewijs voorlopig kwijt.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 03-06-2010 11:34 | © Regio Midden en West Brabant |