Gemeente Utrecht

Actuele motie: Verlagen contributie VNG in 2011

De Gemeenteraad van Utrecht, in vergadering bijeen op 03 juni 2010,

Constaterende
. dat op 8 juni 2010 de komende algemene ledenvergadering van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) plaatsvindt; . dat in die algemene ledenvergadering het contributievoorstel voorligt van de VNG voor 2011; . dat het contributievoorstel uitgaat van een nullijn en dus geen verlaging van de contributie inhoudt; . dat gemeenten de komende jaren te maken krijgen met aanzienlijke bezuinigingen door het Rijk.

Overwegende
. dat in veel gemeenten, waaronder Zaltbommel en de Utrechtse Heuvelrug, de gemeenteraden bij motie hun colleges hebben opgedragen om in de ledenvergadering van de VNG tot een lagere contributie voor 2011 te komen; . dat bedoelde gemeenten een contributieverlaging van 5% in 2011voorstaan; . dat in tijden van bezuinigingen die gemeenten moeten doorvoeren, keuzen onvermijdbaar zijn en dat dat ook verwacht mag worden van de eigen belangenorganisaties als de VNG.

Draagt het college op om in de algemene ledenvergadering van de VNG in te brengen . dat de gemeente Utrecht voor 2011 een minimaal 5% lagere begroting van de VNG verwacht of zo veel meer of minder als de procentuele verandering in de algemene uitkering in het gemeentefonds ten opzichte van de uitkering in 2009; . deze besparing gevonden kan worden in anders en efficiënter werken bij de VNG of in concrete voorstellen van het VNG bestuur in het niet meer uitvoeren van taken.

En gaat over tot de orde van de dag

C.A. Geldof P. Werensteijn M. Bikker V. Oldenborg
VVD Trots op NL CU SLU