Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 12.00 uur

Utrecht, 03-06-2010

Bromfietscontrole

RHENEN De politie heeft woensdagmorgen, samen met het scooterteam van de verkeerspolitie, een bromfietscontrole gehouden op de Cuneralaan.

Tussen 07.00 en 10.00 uur werden 54 bromfietsen gecontroleerd. In 16 gevallen bleek er iets mis te zijn met de brom/snorfiets of de bestuurder. Er werden 22 bekeuringen geschreven voor o.a. overschrijding normen constructiesnelheid (8x), niet kunnen tonen rij- en/of kentekenbewijs (3x), niet dragen van de helm (1x), een gladde band (1x), overschrijding van de geluidsnormen (4x) en een vijftal andere overtredingen. Door drie bestuurders werd afstand gedaan van de uitlaat.

Man gooit met verf

DOORN De politie heeft woensdagmiddag een 65-jarige inwoner van Leersum aangehouden die in een winkel op Plein 1923 met verf had gegooid.

Rond 15.45 uur kreeg de politie de melding dat de man in de winkel met verf gooide en meerdere uitgestalde goederen had besmeurd. De man, waarvan een uitgebreid signalement was verstrekt, kon worden getraceerd in een andere winkel op het Plein 1923.

Hij werd aangehouden en verhoord. Hij bekende een blik verf te hebben omgekiept maar kon geen motief aangeven. Tegen de Leersummer wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jongen schiet met balletjespistool

RHENEN De politie heeft woensdagavond een balletjespistool in beslag genomen van een 15-jarige inwoner van Elst.

Rond 20.45 uur kreeg de politie de melding dat twee bewoners op de Heideweg gekleurde balletjes hadden aangetroffen in de tuin. Eén van de melders was ook op haar arm geraakt, maar had daarbij geen letsel opgelopen. Uit onderzoek bleek dat de balletjes vermoedelijk afkomstig waren uit een replicawapen.

Op aanwijzing van getuigen kon de vermoedelijke schutter getraceerd worden, die inderdaad toegaf met het wapen te hebben geschoten. Hij deed afstand van het imitatiewapen, een zogenaamde Glock. De politie overlegt met de afdeling Bijzondere Wetten over de afhandeling.