Gemeente Alphen aan den Rijn


Dag van het Park nat maar gezellig

Dag van het Park in het Zegerslootgebied is afgelopen zondag druk bezocht. De bezoekers konden met allerlei activiteiten kennismaken met het park als recreatieplek dichtbij huis. Wethouder Hans Groen in t Wout gaf met een aantal kinderen het startschot door drie fruitbomen te planten bij IVN-informatiecentrum De Vlinder.

De activiteiten waren georganiseerd door een breed scala aan organisaties en ondersteund door heel veel enthousiaste vrijwilligers. Hans Groen in t Wout: Het weer deed dit jaar zeker geen recht aan de enorme inzet van alle vrijwilligers. Het weer blijft altijd een risico. Ik wil ze allemaal hartelijk bedanken en hoop dat ze volgend jaar weer helpen.

De Dag van het Park was voor jong en oud, vol educatieve, sportieve, recreatieve, culinaire en groene activiteiten. Kanoën, met een sloep mee, een expositie met graffitikunst, een natuur- of vaarexcursie of een workshop natuurschilderen, bloemschikken of wilgentenen vlechten. Kinderen konden de grond uit hun tuin laten onderzoeken, zich laten schminken, een voorproefje nemen op de grote Huttenbouw later in de zomer of luisteren naar spannende verhalen. Onder begeleiding kon men een kijkje nemen in de waterzuivering. Ook de sportievere bezoeker van De dag van het Park kwam aan zijn trekken: bijvoorbeeld diverse workshops volgen (atletiek, tai chi, hapkido, streetdance of zumba), gratis waterskiën bij Wet n Wild, of een gratis instructie op een simulator bij windsurfvereniging Zegerplas.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn