TNS NIPO

TNS NIPO publicaties

3 juni 2010

Kiezers kritisch over marktwerking in publieke sector

Kiezers willen niet meer marktwerking in de publieke sector. Dit blijkt uit een onderzoek van TNS NIPO in opdracht van de FNV. Het grote publiek staat vooral negatief tegenover marktwerking in de thuiszorg. Over marktwerking in de postsector is de kiezer evenmin positief. Tweederde van de ondervraagden vindt dat marktwerking in de postsector heeft geleid tot slechtere arbeidsvoorwaarden en minder werk voor de werknemers. De meningen over marktwerking in de taxisector lopen uiteen. Zes op de tien Nederlanders vinden dat door de invoering van marktwerking de dienstverlening onpersoonlijker is geworden.
---

1 | Kunt u op een schaal van 1 tot en met 7 aangeven waar u zelf staat met betrekking tot marktwerking in de ...? (n=977, totaal)
---

Kunt u op een schaal van 1 tot en met 7 aangeven waar u zelf staat met betrekking tot marktwerking in de ...?

Bron: TNS NIPO, 2010

---

Het onderzoek `Marktwerking in de publieke sector' is vandaag gepresenteerd tijdens een verkiezingsdebat tussen verschillende kandidaat-Kamerleden. De FNV vindt dat de politiek kleur moet bekennen. Een visie over marktwerking in de publieke sector is hard nodig. Het is aan de politiek om de publieke belangen te waarborgen.

Het debat is live te volgen is op politiek24.nl, en ook via engagetv.com/fnv_marktwerking.

F8071 | TNS NIPObase CAWI | Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de FNV. Het veldwerk vond plaats van 21 t/m 26 mei 2010. In totaal zijn 977 personen van 18 jaar en ouder ondervraagd. Er is herwogen op geslacht, leeftijd, opleiding, gezinsgrootte, regio en politiek stemgedrag (TK 2006 en politieke voorkeur nu).

Bij publicatie of verspreiding de bron TNS NIPO/FNV vermelden. Voor eventuele vragen over het onderzoek kunt u contact opnemen met Peter Kanne (tel: 020 522 59 24) van TNS NIPO, of met Najoua Aachboune (tel: 020 58 16 555), persvoorlichter FNV vakcentrale.