VU medisch centrum

VUmc-onderzoekers winnen eerste prijs

3 juni 2010

Toine Pieters en Stephen Snelders, onderzoekers bij de afdeling metamedica VUmc, en journaliste Anja Krabben hebben met hun boek boek: `Chemie van verslaving' de eerste prijs van het Centre for Society and Genomics gewonnen.

Het boek `Chemie van de verslaving' is bedoeld voor professionals in de zorg en behandeling van verslaafden, (ex)verslaafden and hun familieleden en beleidsmakers. Het behandelt de wetenschappelijke stand van zaken rond verslaving in genetica en neurobiologie. De jury: "Al bij het zien van de voorkant heb je zin om het boek te lezen. Het is helder geschreven en geeft met de verhalen van experts en verslaafden, relevante links en prachtige afbeeldingen een veelzijdig beeld. Het laat zien dat samenwerking met een journalist zijn vruchten afwerpt. Het boek heeft dan ook verdiend de aandacht getrokken van de media. En het is natuurlijk helemaal mooi dat het wordt gebruikt in onderwijs aan studenten en professionals."

Het Centre for Society and Genomics (CSG) reikte de CSG-prijs - bestaande uit een kunstwerk en 2500 euro - dit jaar voor het eerst uit. Binnen het CSG werken onderzoekers en communicatiedeskundigen aan het beschrijven, analyseren en verbeteren van de relatie tussen samenleving en levenswetenschappelijk onderzoek rond genen. Onderzoekers schrijven daarom bij voorkeur niet alleen voor wetenschappelijke collega's, maar ook op een breder publiek. Om dat te stimuleren riep het CSG de prijs in het leven.

bron: Origineel