Politie Zaanstreek-waterland

Getuigen gezocht van ramkraak in Zaandam

Zaandam o In de nacht van woensdag op donderdag, omstreeks 02.00 uur, is er een ramkraak gepleegd bij de Rabobank aan de Vermiljoenweg. De politie kreeg meerdere meldingen binnen dat er zich een aantal personen verdacht gedroegen bij de Rabobank.

Ter plaatse zagen de agenten een auto met hoge snelheid wegrijden. De politie zette de achtervolging in maar raakte de verdachten kwijt ter hoogte van de Kerkstraat in Oostzaan. De politieauto vloog uit de bocht en reed tegen een betonnen paal. Twee agenten zijn naar het ziekenhuis gebracht. Een agent bleek lichtgewond aan zijn nek. De verdachten zijn met een andere auto achteruit de bank ingereden. De auto is volledig uitgebrand en ook een pinautomaat is vernield. Het is onbekend hoeveel de verdachten hebben buitgemaakt.

Getuigenoproep

De politie is met een grootschalig onderzoek gestart. Forensische opsporing heeft sporenonderzoek verricht en agenten zijn bezig met een buurtonderzoek. De politie wil graag in contact komen met getuigen. Heeft u iets verdachts gezien rond het tijdstip van de ramkraak of heeft u andere informatie over deze zaak? Belt u dan met de Decentrale Recherche Zaanstreek van de politie Zaanstreek-Waterland via het telefoonnummer 0900 - 8844. U kunt ook anoniem bellen via 0800 - 7000.