Politie Haaglanden

Persberichten 3 juni

Haaglanden, 03-06-2010

Identiteit dode man vastgesteld
Den Haag - Een rechercheteam van Politie Haaglanden onderzoekt de vondst van een overleden man, op woensdag 2 juni op de Daal en Bergselaan. Omstreeks 06.50 uur meldde een wandelaar die zijn hond uitliet, dat hij iemand had zien liggen naast de kerk aan de Daal en Bergselaan. Agenten zetten de omgeving direct ruim af. Onder leiding van het Openbaar Ministerie startte de politie een rechercheonderzoek met een Team Grootschalige Opsporing (TGO). Forensische specialisten verrichtten urenlang onderzoek. Eind van de dag werd duidelijk dat het slachtoffer een 61-jarige man uit Waddinxveen was, die tijdelijk in Den Haag verbleef. Zijn familie is woensdagavond in kennis gesteld van zijn overlijden.
Gezien het verleden van de man en op basis van de bevindingen uit het technisch onderzoek, houdt het team er rekening mee dat hij zichzelf van het leven heeft beroofd. Het letsel van de man kan zeer waarschijnlijk verklaard worden door zijn val.

Hagenaar moet 100.000 betalen
Den Haag - Een 43-jarige Hagenaar is maandag 31 mei aangehouden omdat hij gesignaleerd stond voor een bedrag van ruim 102.000 euro of 293 dagen hechtenis. Politie Haaglanden ging maandag in de vroege uurtjes aan de spreekwoordelijke bel bij de Hagenaar omdat hij nog voor het immense bedrag gesignaleerd stond. Zij troffen de man niet thuis, maar hij meldde zich later op de dag op een politiebureau in Den Haag. Het bedrag waarvoor hij gesignaleerd stond, betrof een schadevergoedingsmaatregel die het Hof in Arnhem aan de man had opgelegd. De man is aangehouden en ingesloten op het politiebureau. Politie Haaglanden maakt met een speciaal rechercheteam de komende jaren jacht op de zwaarste categorie veroordeelden die gesignaleerd staan om hun straf uit te zitten of een boete te betalen. Zij richten zich daarbij op een groep van 300 tot 500 gesignaleerden uit de regio Haaglanden.

Jongen beroofd: getuigen gezocht

Den Haag Een 15-jarige jongen is woensdagmiddag 2 juni het slachtoffer geworden van een straatroof. De jongen liep rond 16.00 uur op de Hattemlaan toen hij door twee jongens van zijn mobiele telefoon en gouden kettingen werd beroofd. De twee daders gingen er vervolgens vandoor. Het signalement van de verdachten luidt: dader 1 is een jongen van Noord-Afrikaanse afkomst en ongeveer 17 jaar oud. Hij had een blauwe muts op en droeg een blauw/witte jas. Dader 2 is eveneens van Noord-Afrikaanse afkomst en ongeveer van dezelfde leeftijd. Hij droeg een driekwart zwarte jas met capuchon.

De recherche van Bureau Zuiderpark is op zoek naar getuigen. Hebt u deze straatroof gezien of hebt u informatie over de daders, neem dan contact op met Bureau Zuiderpark via (0900)8844. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan met (0800)7000.

Brandstichter en vernieler autos aangehouden

Den Haag Dankzij een oplettende getuige kon de politie donderdagochtend 3 juni een 43-jarige Hagenaar aanhouden als verdachte van een brandstichting en vernieling van autos. De getuige zag hoe de verdachte tussen 01.00 en 02.00 uur een aanhangwagen in brand stak en twee autos vernielde die op het parkeerterrein aan de Hengelolaan stonden geparkeerd. De getuige gaf een duidelijk signalement van de verdachte door. Kort daarna zagen agenten de verdachte op de Leyweg fietsen. Hij probeerde de agenten af te schudden door de winkelpromenade op te fietsen. Helaas voor hem zag hij een verkeersbord over het hoofd en fietste er tegenaan, en viel. Hij werd aangehouden.

Fietser gewond bij aanrijding

Den Haag Een 49-jarige vrouw uit Den Haag is op woensdag 2 juni omstreeks 21.35 uur gewond geraakt bij een aanrijding op het Paul Krugerplein. De vrouw fietste op het plein en werd volgens haar aangereden door een scooterrijder. Ze kwam hierdoor ten val . Ook de scooterrijder viel, maar is er vervolgens vandoor gegaan zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. De vrouw kwam viel tegen een geparkeerdstaande auto en raakte daarbij lichtgewond.

Dronken man aangehouden

Den Haag Een 27-jarige man uit Den Haag is op woensdag 2 juni omstreeks 20.20 uur aangehouden in de Grote Marktstraat. De man verkeerde onder invloed van alcohol en gedroeg zich vervelend in een fastfoodketen. Hoewel de man enkele malen door agenten werd verzocht om daar weg te gaan en zich te gedragen, gaf hij daaraan geen gehoor. Hierop is hij aangehouden.

Fietsendief op heterdaad betrapt

Den Haag Een 54-jarige politieagent die woensdagavond 2 juni in zijn vrije tijd boodschappen deed bij een supermarkt aan het Parijsplein, zag rond 19.45 uur bij het verlaten van de winkel een jongen gebogen staan over zijn fiets. Hij probeerde het slot van de fiets te openen. Nadat de agent had geroepen dat hij van de politie was, ging de jongen er op een andere fiets vandoor. De agent zette al fietsend de achtervolging in en wist de jongen even later op de Warschaustraat aan te houden. Gewaarschuwde politiemensen brachten de 14-jarige Hagenaar vervolgens over naar een politiebureau. Daar bleek dat de fiets waarop de jongen vluchtte in 2009 gestolen te zijn in Rijnsburg. De vader van de jongen verklaarde later de fiets via internet te hebben gekocht.

Minimaal twintig dagen de cel in...

Den Haag Surveillerende agenten zagen woensdagavond 2 juni rond 22.15 uur op de Hengelolaan een 24-jarige Hagenaar fietsen waarvan zij wisten dat hij nog twintig dagen celstraf had openstaan. De agenten hielden de man aan en brachten hem over naar een politiebureau. De Hagenaar had tevens nog 1138 euro aan boetes openstaan. Mocht hij deze niet betalen, dan kan hij nog eens achttien dagen cel tegemoet zien.

Man botst tegen reclamebord

Wassenaar - Een 26-jarige Hagenaar merkte woensdag 2 juni om 19.15 uur op de Prinsenweg een reclamebord te laat op en kon een botsing niet meer voorkomen. Aangezien hij door botsing last had van zijn been, vervoerde de ambulance hem naar het ziekenhuis.

Twee broeken overelkaar

Rijswijk - Agenten hielden woensdag 2 juni om 14.00 uur een 42-jarige man uit Den Haag aan als verdachte van winkeldiefstal. Op aanwijzingen van beveiligers van een kledingwinkel, hielden ze de man op de Volmerlaan aan. Bij aankomst op het politiebureau bleek dat de man twee broeken over elkaar droeg. Aan de onderste broek zat nog een label van de kledingwinkel bevestigd. De man bekende daarop dat hij de broek gestolen had. Hij kreeg een proces-verbaal.

Op quads door het park

Rijswijk - Een motoragent kwam woensdag 3 juni om 22.30 uur ten val toen hij achter twee quads aan reed, die in het Wilhelminapark aan het crossen waren. De quadbestuurders gingen er vandoor toen ze agent zagen. Op het moment dat zij op een te steile helling tot stilstand kwamen, reed één van hen opzettelijk tegen de agent aan. Die kwam hierdoor ten val en zijn motor raakte beschadigd. Het tweetal ging er vandoor en de agent kon hen niet meer inhalen. Na middernacht belde een getuige van het incident de politie, omdat hij zag dat mannen met een oranje busje bezig waren daar de quads in te laden. Agenten controleerden daarop het busje en vonden inderdaad daarin een quad. De twee betrokken moesten mee naar het bureau en de quad werd in beslag genomen.

Man mishandelt ex-vriendin

Delft - Naar aanleiding van meldingen van omwonenden dat er in een woning gevochten werd, namen agenten woensdag 2 juni om 23.20 uur poolshoogte. Daar troffen zij een gewonde 40-jarige vrouw aan, die verklaarde door haar ex-vriend te zijn mishandeld. Zij wilde echter geen aangifte tegen hem doen. Toch hielden agenten de 33-jarige man uit Zeist aan en brachten hem over naar het politiebureau. Daar kreeg hij een proces-verbaal. Politie Haaglanden treedt bij dergelijke incidenten volgens een vast protocol op. Slachtoffers kunnen een beroep doen op maatschappelijk werk, terwijl tegen de daders proces-verbaal wordt opgemaakt, waarna ze worden verwezen naar De Waag. Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk Geweld
(www.steunpunthuiselijkgeweld.nl) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen.

Snelheidscontrole

Delft Politie Haaglanden hield woensdag 2 juni tussen 07.30 uur en 12.00 uur een snelheidscontrole op de Edelhertlaan en de Tanthofdreef. Op de Edelhertlaan is de toegestane snelheid 30 km/uur. Op de Tanthofdreef is de toegestane snelheid 50 km/u. Op de Edelhertlaan was de hoogst gemeten snelheid 45 km/u, op de Tanthofdreef 71 km/u. In totaal controleerde de politie 60 passanten en deelde twee bekeuringen uit.

Ook op de Schoenmakersstraat werden 250 passanten gecontroleerd op snelheid. Twintig automobilisten reden te hard en kregen een bekeuring.

Meisje ernstig gewond bij aanrijding

Zoetermeer - Op de Natuursteenlaan raakte woensdagmiddag 2 juni een 18-jarige Zoetermeerse ernstig gewond bij een aanrijding. Rond 14.00 uur wilde het meisje dat op de fiets was - oversteken, in de richting van het Burgemeester Hoekstrapark. Op het moment dat zij vanaf een voetgangerspad de weg op fietste, heeft een automobilist haar vermoedelijk door de bomen en struiken langs de weg niet gezien. Hij kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het meisje raakte ernstig gewond, onder meer aan haar buik. Met een spoedtransport (onder begeleiding van politiemotoren) werd zij naar het ziekenhuis gebracht. Haar toestand is zorgelijk. De betrokken auto werd voor technisch onderzoek in beslag genomen. De politie doet nog onderzoek de exacte toedracht van de aanrijding.