Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

Wat is uw toekomstvisie op Brainport in 2020?
Zuidoost-Brabant en Limburg met als belangrijke spil Brainport Eindhoven en de Chemelot Campus in Sittard-Geleen zet Nederland op de kaart als innovatief kennisland. Het kabinet wil deze regio laten uitgroeien tot economische regio van wereldformaat. Brainport 2020 vertaalt deze hoge ambitie in een aansprekende visie en een ambitieus en realistisch ontwikkelingsprogramma. Ook u kunt uw bijdrage leveren: post op www.brainport2020.nl uw dromen en ideeën over de uitdagingen waar Brainport voor staat.

Afgelopen najaar gaf minister Van der Hoeven van Economische Zaken aan Eindhovens burgemeester Rob van Gijzel en Limburgs Gedeputeerde Jos Hessels de opdracht om - analoog aan de Luchtvaartnota (Amsterdam) en Havenvisie (Rotterdam) - te komen tot een visie en ontwikkelingsprogramma waarbij Zuidoost-Nederland met daarbinnen Brainport kan uitgroeien tot een economische regio van wereldformaat. Dit programma bevat concrete voorstellen op uiteenlopende terreinen, zoals economie, ruimtelijke inrichting, onderwijs, infrastructuur en arbeidsmarkt. Brainport 2020 moet een rol spelen bij de planvorming van het nieuwe Kabinet.

De heer Jan Zuidam, voormalig vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van DSM in Heerlen, geeft als onafhankelijk voorzitter inhoud aan dit proces. Hij voert gesprekken met sleutelpersonen uit het bedrijfsleven en het kennis- en onderwijsveld in Zuidoost-Nederland. Daarnaast vinden ontbijtsessies plaats met onder meer startende ondernemingen, voorzitters van lokale industriekringen en exportgedreven MKB-ondernemingen.

Ook u kunt een bijdrage leveren aan de toekomstvisie op Zuidoost-Nederland. Op www.brainport2020.nl zijn vijf vragen geformuleerd waarop u wordt uitgedaagd om uw inhoudelijke bijdrage kenbaar te maken.

3-6-2010 12:18