Gemeente Enkhuizen

Invoeren 30 km zone gehele binnenstad

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten om in de gehele binnenstad van Enkhuizen een 30 km zone in te voeren. Volgens het door de raad aangenomen Verkeersplan Enkhuizen 20052015 dient de gehele binnenstad van Enkhuizen als een 30 kilometer gebied te worden bestempeld en als zodanig ingericht te worden. Voor vrijwel de gehele binnenstad geldt dat al wordt voldaan aan de inrichtingseisen. Uitzondering geldt voor de volgende straten: Westerstraat tussen Koepoort en Prinsenstraat, Paktuinen tussen Spoorstraat en Brugstraat en de Molenweg. Hier zullen in de loop van de komende maanden snelheidsremmende matregelen worden getroffen.

In Nederland worden wegen en straten ingericht volgens het concept van Duurzaam Veilig. Een Duurzaam Veilig verkeerssysteem bestaat uit verblijfsgebieden en verkeersruimten. De gemeente Enkhuizen sluit aan bij het algemeen gehanteerde uitgangspunt om zo groot mogelijke verblijfsgebieden te creren. Hierdoor ontstaan verkeersluwe en verkeersveilige woongebieden. Een verblijfsgebied bestaat uit meerdere erftoegangswegen. Voor verblijfsgebieden is het wenselijk om uit te gaan van een maximumsnelheid van 30 km/h of een lagere snelheid. De verblijfsgebieden bestaan uit 30 km/h zones en woonerven.

Inzage: Het verkeersbesluit ligt vanaf de dag van deze publicatie, gedurende zes weken en tijdens de gebruikelijke openingstijden ter inzage bij het servicepunt in het stadskantoor, Hoogstraat 11. Bezwaar: Degene wiens belang rechtstreeks bij een van de besluiten is betrokken kan een bezwaar- of beroepschrift indienen op grond van de Algemene wet bestuursrecht. Het indienen van bezwaar of beroep moet binnen zesweken, na de datum die achter het besluit staat, gebeuren. Als er geen datum achter het besluit staat geldt een termijn van zes weken na deze publicatie. Het bezwaarschrift moet worden ingediend bij het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen. Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Rechtbank Alkmaar, sector Bestuursrecht, Postbus 252, 1800 BG Alkmaar. In het bezwaar- of beroepsschrift moet in ieder geval zijn opgenomen:

* Naam, adres en handtekening van de indiener;
* De dagtekening;

* Een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar/beroep is gericht;

* De gronden van het bezwaar/beroep.

Informatie: Dhr. R. Kok, medewerker Realisatie, Beheer en Onderhoud, tel.: (0228) 36 01 00