VU medisch centrum

Opvallend: Frank Snoek ontvangt Niek Sniekers prijs

3 juni 2010

Frank Snoek , hoogleraar medische psychologie, heeft de Niek Sniekers Kwaliteitsprijs Diabeteszorg 2009 ontvangen. Aan deze tweejaarlijkse prijs die Novo Nordisk heeft ingesteld om het delen van kennis op het gebied van diabeteszorg te stimuleren, is een geldbedrag van 12.000 euro verbonden. Hij kreeg deze prijs voor het MIND programma (Monitoring of Individual Needs in persons with Diabetes). Dit programma helpt om de kwaliteit van leven van diabetespatiënten in kaart te brengen. Tijdens de jaarcontrole wordt de patiënt gevraagd hierover digitaal een vragenlijst in te vullen. Na afloop kunnen de resultaten direct worden besproken met de diabetesverpleegkundige als onderdeel van de poliklinische zorg. Dit helpt ook eventuele psychologische problemen te signaleren. De prijs werd uitgereikt tijdens het Nationaal Insuline Congres in Utrecht.

Hoogleraar kinderneurologie Marjo van der Knaap is een van de 27 nieuwe leden van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). De verkiezing van nieuwe leden vindt jaarlijks plaats op grond van wetenschappelijke prestaties, op voorspraak van de wetenschappelijke gemeenschap. De nieuwe Akademieleden worden op 13 september geïnstalleerd.

De KNAW is het forum, het geweten en de stem van de Nederlandse wetenschap. Zij ontleent haar gezag aan haar op kwaliteit geselecteerde leden. Vanuit een onafhankelijke positie bewaakt zij de kwaliteit en de belangen van de wetenschap en adviseert zij de regering. Bovendien is zij verantwoordelijk voor negentien instituten die met hun onderzoek en collecties tot de voorhoede van de Nederlandse wetenschap behoren en internationale faam genieten. De KNAW telt momenteel 220 gewone leden onder de vijfenzestig jaar.
bron: Tracer