Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 03-06-2010

Politie ontdekt vijf hennepkwekerijen in Bergen op Zoom en Huijbergen

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft woensdag tijdens een hennepruimdag in Bergen op Zoom en Huijbergen op vijf adressen een hennepkwekerij ontdekt. In totaal werden vier bewoners aangehouden.

In Bergen op Zoom werden woningen aan de Antwerpsestraat (180 planten), Duitslandstraat (134 planten) en Rijsselbergen (twee adressen: 77 en 93 planten). De bewoners van de eerste drie woningen werd aangehouden en op het bureau verhoord. De vierde bewoners wordt op het bureau ontboden waar hij zich mag verantwoorden. In een woning aan het Handekenskruid in Huijbergen werd een ontmantelde kwekerij ontdekt met ruim 600 gram henneptoppen en een hoeveelheid harddrugs.
In nagenoeg alle gevallen bleek er sprake van diefstal van stroom. In die woningen sloot een medewerker van Enexis de elektriciteit af. Pas na het betalen van een boete van enkele duizenden euro's wordt de woning opnieuw aangesloten. Alle aangetroffen hennepplanten en bijbehorende kweekapparatuur zijn in beslag genomen en worden
vernietigd.

Verkeerscontrole Bergse Plaat: 55 bekeuringen

BERGEN OP ZOOM: Agenten van het team Bergen-Woensdrecht hebben woensdag verkeerscontroles uitgevoerd op locaties op de Bergse Plaat die uiteenlopende overlast geven. Tussen 13.30 en 23.00 werd gecontroleerd op de Boulevard, Boulevard-Noord, Vogelaar, Laan van Everswaard, Laan van Hildernisse-Zuid en Markiezaatsweg. Het betrof onder andere het fietsen en bromfietsen in het winkelcentrum, maar ook toezicht op overlastgevende jeugd op de Boulevard en het weggooien van afval. In totaal werden 55 bekeuringen uitgeschreven. Bij de actie waren tien agenten betrokken.

Politie houdt drietal wegens heling van siervogels

NISPEN: De politie heeft woensdagavond rond 20.30 uur drie mensen aangehouden in verband met heling van siervogels. Het gaat om twee mannen (15 en 38 jaar) uit 's-Hertogenbosch en een man die zijn identiteit niet wilde geven. Bij een man uit Haarsteeg zijn vorige week enkele honderden siervogels gestolen. Hij informeerde daarna diverse vogelhandelaren in Nederland met het verzoek uit de kijken naar zijn vogeltjes. Bij een handelaar in Nispen meldden zich woensdagavond drie mannen die vogeltjes te koop aanboden. De handelaar belde daarop direct de man uit Haarsteeg die spoorslags naar Nispen reed. Hij herkende de vogels als zijn eigendom. De politie stelt een onderzoek in; de drie verdachten zijn ingesloten op het bureau.

Automobilist uit Heerle betrapt op dronken rijden

BERGEN OP ZOOM: Een 29-jarige automobilist uit Heerle is
donderdagmorgen rond 04.00 uur betrapt op dronken rijden. Bij een controle op het Piusplein blies de man 740 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Normaal gesproken wordt dan het rijbewijs
ingevorderd (bij waarden hoger dan 570 ug/l), maar de bestuurder was niet in het bezit van een rijbewijs. Ook bleek hij nog een knuppel in zijn auto te hebben liggen. Omdat de auto niet verzekerd was en geen geldige APK had, is het voertuig in beslag genomen. Ook gaat de politie het CBR vragen te onderzoek of de Heerlenaar wel bekwaam is een auto te besturen.

Meisje (16) gewond bij verkeersongeval in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: Een 16-jarige meisje uit Bergen op Zoom is
donderdagmorgen rond 09.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw bevond zich met haar fiets naast een vrachtwagen die vanuit de Oude Stationsweg rechtsaf de Bredasestraat wilde oprijden. Het slachtoffer werd geraakt door de optrekkende vrachtwagen. In eerste instantie leek ze zwaargewond, maar in het ziekenhuis bleek het relatief mee te vallen met haar letsel: enkele (schaaf)wonden op haar benen en een hersenschudding. De vrachtwagenchauffeur, een 48-jarige man uit Waalwijk, verklaarde dat hij het slachtoffer niet had gezien toen hij afsloeg. Door een obstakel moest hij een ruimere bocht maken en was zijn zicht beperkt. Verkeersongevallenanalisten van de politie Midden en West Brabant hebben ter plaatse onderzoek gedaan naar de exacte toedracht.

Keukenbrand in woning in Oudenbosch

OUDENBOSCH: In een woning aan het Gekroonde Hart is donderdagmorgen kort voor 12.00 uur brand uitgebroken. Het vuur ontstond in de keuken van de woning, vermoedelijk nadat de bewoners een pan met vet op het vuur hadden laten staan. De woning staat in een blokje van zes huizen, zover de bewoners daarvan thuis waren hebben ze even buiten op straat gewacht totdat de brand geblust was. Na een kwartier had de brandweer het vuur onder controle. De woning heeft nogal wat schade opgelopen.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 03-06-2010 13:36 | © Regio Midden en West Brabant |