Politie Gelderland-Midden

Politie zoekt getuigen van bijtincident en mishandeling
Publicatiedatum: 3-6-2010 13:48:14

WAGENINGEN - De politie in Wageningen is op gezoek naar getuigen van een voorval op zondag 23 mei (1e Pinksterdag), waarbij op de Pabstendam een hond doodgebeten werd door een andere hond. De eigenaresse van de bijtende hond is tot dusver spoorloos. In een poging haar te achterhalen vond ook nog een mishandeling plaats.

Die zondag rond zeven uur was een Wagenings gezin in de uiterwaarden aan de Pabstendam, waarbij hun Yorkshireterrier gebeten werd door een loslopende herdershond. In een poging de terriër te redden liep de eigenaar van de hond ook een beetwond op van de herder. Na het voorval ging de eigenaresse van de hond, een tot dusver onbekende vrouw, er met haar herdershond vandoor. De terriër overleefde het bijtincident niet. Pogingen om de eigenaresse te achterhalen zijn tot nu toe niet geslaagd. Het zou gaan om een ongeveer 30-jarige vrouw met lang donker haar en brildragend. De hond zou een Mechelse herder zijn.

Mishandeling
Een 25-jarige Wageninger en een 21-jarige man uit Bennekom, beiden kennissen van het gezin van de doodgebeten hond, gingen diezelfde avond in de buurt op zoek naar de vrouw met de herdershond. Daarbij kwam het op de Churchillweg tot een confrontatie met een onbekende man, die beide mannen zonder nadere aanleiding op het gezicht sloeg. Deze man was volgens de slachtoffers een ongeveer 35-jarige man met een breed postuur en kort blond stekelig haar. Deze man had een opvallende tribal tatoeage op een van zijn bovenarmen.

Getuigen, die nog niet met de politie gesproken hebben maar wel informatie hebben over een of beide voorvallen worden gevraagd contact op te nemen met de politie in Wageningen, telefoon 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
(056324 / 056595 / 056353)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---