Gemeente Oirschot

Verlenging inzagetermijn: Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied 2010

Â

Vanaf donderdag 29 april 2010 ligt het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied 2010 ter inzage. In eerdere publicaties staat vermeld dat het plan 6 weken ter inzage ligt, tot 9 juni 2010. Om procedurele redenen is besloten deze termijn te verlengen tot en met donderdag 8 juli 2010.

Â

De gemeente Oirschot werkt aan een nieuw bestemmingsplan voor het buitengebied. Dit plan vervangt de oude bestemmingsplannen voor het buitengebied. Het bestemmingsplan is voornamelijk conserverend van karakter; we actualiseren het plan op basis van de bestaande situatie. Recente ontwikkelingen worden als bestaande situaties meegenomen in het bestemmingsplan. Daarnaast nemen we ongeveer 40 nieuwe ontwikkelingen mee, zoals enkele vormveranderingen en/of vergrotingen van agrarische bouwvlakken, woningsplitsingen, nieuwe Ruimte voor Ruimte woningen en diverse recreatief-toeristische ontwikkelingen. Deze nieuwe ontwikkelingen nemen we direct op in het nieuwe bestemmingsplan.

MER-beoordelingsplichtige activiteiten, zoals de ontwikkelingsmogelijkheden van de intensieve veehouderij en windturbines, maken geen onderdeel uit van dit bestemmingsplan. Hiervoor gaan we een apart bestemmingsplan maken.

Â

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf donderdag 29 april 2010 tot en met donderdag 8 juli 2010 ter inzage bij de Centrale Balie van het gemeentehuis, Deken Frankenstraat 3 in Oirschot. U krijgt de gelegenheid om een zienswijze in te dienen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Oirschot (Postbus 11, 5688 ZG Oirschot). Mondelinge zienswijzen kunt u tijdens de openingstijden van het gemeentehuis kenbaar maken bij de Centrale Balie of tijdens de spreekuren bij de medewerkers buitengebied.