Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 3 juni

Alkmaar, 03-06-2010 o 14.00 uur

Bromfietsster gewond bij aanrijding

Bergen, woensdag 2 juni

Een 17-jarige bromfietsster uit Sint Pancras raakte woensdagavond gewond bij een aanrijding op de Filarskiweg. Een 48-jarige automobilist uit Bergen reed vanaf een afrit de weg op. Van rechts kwam de bromfietsster en zij botste tegen de auto. De 17-jarige vrouw raakte door de aanrijding gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Zij ligt op de intensive care en heeft in ieder geval een zware hersenschudding, een gebroken neus en kaak.

Aanhouding voor mishandeling (1)

Den Helder, woensdag 2 juni

Een 23-jarige vrouw uit Den Helder is woensdagavond rond 19.40 uur aangehouden op de Maasstraat. Een 44-jarige bewoonster van deze straat hoorde de deurbel gaan en deed open. De 23-jarige vrouw stond voor de deur en zij gaf de bewoonster meteen enkele klappen. De vrouw wilde zich verweren en pakte een honkbalknuppel, waarmee zij de 23-jarige vrouw probeerde weg te duwen. De verdachte was echter sterker en pakte de knuppel beet. Een bewoner van een andere woning kwam naar buiten, waarop de 23-jarige vrouw de knuppel los liet. De zoon van de bewoonster kwam naar beneden met een hamer en gaf aan dat de vrouw zijn moeder met rust moest laten. Een buurvrouw belde ondertussen de politie. Deze hield de 23-jarige vrouw aan voor mishandeling.

Aanhouding voor mishandeling (2)

Den Helder, woensdag 2 juni

Een 42-jarige man uit Den Helder werd woensdagavond aangehouden op de Wielingenstraat. Een 60-jarige bewoner zat in zijn woning TV te kijken toen er een bal tegen zijn voorraam kwam. Hij ging naar buiten en trof een jongetje die samen met zijn moeder aan het voetballen was. De man sprak de moeder aan, omdat hij de laatste tijd vaker ballen in zijn tuin kreeg. De vader van het jongetje kwam er ook bij. Hij begon tegen de 60-jarige man te schelden. Hij kreeg vervolgens een klap in zijn gezicht en belande in zijn eigen voortuin. De schermutseling zou nog verder zijn gegaan in de hal van de woning van de 60-jarige man. De vader van de jongen ging weg en de 60-jarige man belde de politie. Deze hield de 42-jarige man aan in zijn woning.

Weigering bloedproef; rijbewijs ingevorderd

Hoorn, donderdag 3 juni

Een 60-jarige automobiliste uit Hoorn werd donderdagochtend rond 00.15 uur aangehouden op de Drieboomlaan. De vrouw moest blazen, maar dit mislukte enkele keren. Zij werd overgebracht naar het politiebureau. Hier weigerde zij een bloedproef. Haar rijbewijs werd daarom ingevorderd.

Drankrijders

Andijk, donderdag 3 juni

Een 23-jarige automobilist uit Andijk raakte donderdagochtend rond 01.10 uur zijn rijbewijs kwijt toen hij werd aangehouden op de Veenakkers. De beginnend bestuurder moest blazen en blies 565 ug/l. Voor beginnend bestuurders is 90 ug/l toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Medemblik, woensdag 2 juni

Een 66-jarige automobilist uit Medemblik werd woensdagavond rond 21.30 uur aangehouden op de Kanaalstraat. De man blies 835 ug/l. Dit bijna viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Geen XTC maar afgewerkte olie

Warmenhuizen, woensdag 2 juni

Op donderdag 27 mei werden in de berm langs de Warmenhuizerweg in Warmenhuizen zes 25-litervaten aangetroffen. Aanvankelijk werd er vanuit gegaan dat er sprake was van illegaal gedumpt XTC-afval. Nadat er met een warmtemeter was vastgesteld dat er geen acuut gevaar bij transport van de vaten bestond, werden deze overgebracht depot voor chemisch afval in Middenmeer. Hier zijn de vaten op woensdag 2 juni bemonsterd.

De inhoud van de vaten bleek niet te bestaan uit XTC-afval maar uit olieproducten zoals dieselolie en afgewerkte motorolie. Vermoedelijk zijn de vaten gedumpt door iemand die zijn garage heeft opgeruimd.

SMSje voor klanten drugsdealers

Heiloo, donderdag 3 juni

Om het gebruik van drugs tegen te gaan ontvingen woensdagmiddag zon 200 klanten van drugsdealers een SMS-bericht. De namen van deze klanten werden gevonden op een bellijst van drie drugsdealers die in maart werden aangehouden.

De boodschap die de politie duidelijk wil maken is dat als je drugs gebruikt, je in aanraking komt met het criminele circuit en dat drugs schadelijk zijn. De politie heeft over de bijzondere actie overleg gevoerd met de instelling voor verslavingszorg de Brijderstichting en met het Openbaar Ministerie.

Bij de aanhouding van drie drugsdealers door de recherche Duinstreek zijn naast de bellijst ook grote geldbedragen en partijen harddrugs aangetroffen. De dealers kwamen voort uit een onderzoek dat zich richtte op de handel in harddrugs in de gemeenten Bergen, Castricum en Heiloo. De verdachten zitten nog vast.

Ze zijn 21 tot 25 jaar oud en afkomstig uit Alkmaar.

Drie hennepkwekerijen ontmanteld

Spierdijk/Berkhout/Nibbixwoud, woensdag 2 juni

In een schuur achter een bedrijfspand aan de Zuid-Spierdijkerweg in Spierdijk werd woensdagochtend een hennepkwekerij aangetroffen. In twee ruimtes stonden in totaal 977 planten. Er werd illegaal stroom afgetapt.

In Berkhout werd in een schuur aan de Reinder Visserstraat een hennepkwekerij aangetroffen met 98 planten. De eigenaar van de schuur wordt uitgenodigd op het politiebureau voor verhoor.

Tenslotte werd in een woning aan de Dorpsstraat in Nibbixwoud een kwekerij aangetroffen met 476 planten. De hennepplanten stonden in een slaapkamer en op zolder. Ook hier was sprake van het illegaal aftappen van stroom. Hierbij werd een 23-jarige man uit Zwaag aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en is in verzekering gesteld.

Alle drie de kwekerijen zijn inmiddels ontmanteld. In Spierdijk en Nibbixwoud gaat de gemeente over tot de bestuurlijke aanpak. Dit betekent dat de kosten van de ontmanteling worden verhaald op de daders.

Banden lek geschoten van auto

Wognum, donderdag 3 juni

Een 46jarige man uit Den Ilp is donderdagochtend rond 12.00 uur aangehouden op de A7 op de oprit bij Wognum. De Meldkamer kreeg een melding binnen dat de man in verwarde toestand was weggegaan en mogelijk andere mensen iets aan zou gaan doen. Hij had een afscheidsbrief achtergelaten. De politie kreeg het kenteken door en trof de man met zijn auto tussen Schagen en Wognum aan. Agenten hadden enkele keren mondeling contact met de man. Hij ging er echter elke keer vandoor. De man haalde op zijn rit dusdanige capriolen uit dat er zeer gevaarlijke verkeerssituaties ontstonden. De agenten reden de man op de oprit bij de A7 bij Wognum klem en schoten de banden van de auto lek om te voorkomen dat hij er weer vandoor zou gaan. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.