Gemeente Maassluis

Boek `Balkonscènes aan het water' in de verkoop

boekbalkon_.jpg

Sinds maandag 31 mei jl. is het boek `Balkonscènes aan het water' verkrijgbaar in alle boekwinkels. Op zaterdag 29 mei werd het boek feestelijk gepresenteerd aan zo'n 100 geïnteresseerde Maassluizers. De vijf schrijvers en dichters, Arend van Dam, Henk Weltevreden, Henriette Faas, Maarten van Buuren en Pero Senda kregen als eerste het boek overhandigd uit handen van burgemeester Karssen en wethouders Keijzer en Breunis. Namens de leden van de Fotoworkshop Maassluis, die een aantal verrassende foto's van Het Balkon hebben gemaakt die in het boek zijn geplaatst, nam secretaris Petra Spaan een boek in ontvangst. En ook kunstschilder Jan Ouwenbroek, die voor Het Balkon het schilderij heeft gemaakt waarvan de foto de cover van het boek siert, ontving een eerste exemplaar van het boek.

In gesprek met de schrijvers/dichters

Vervolgens gaven de vijf auteurs een korte voordracht uit hun bijdrage aan het boek, dat tot veel enthousiaste reacties leidde. Een `opwarmer' dat uitnodigt om het boek te gaan lezen. Het boek benadrukt in woord en beeld waarom dit een unieke wijk en plek in Maassluis is. Maar bovenal is het een mooi literair werk voor en over Maassluis. De schrijfopdracht voor dit boek is de eerste kunstuiting uit de kunstvisie voor Het Balkon. Samen met de Ontwikkelingscombinatie Balkon Maassluis CV wordt gewerkt aan toekomstige kunstopdrachten voor de wijk, waarvoor dit boek een bron van inspiratie is.

Na de voordrachten konden de inwoners van Het Balkon het boek gratis ophalen en andere geïnteresseerden konden het boek kopen via de uitgever Compaan. Tot slot konden genodigden hun exemplaar boek laten signeren door de auteurs en een kort praatje met hen maken. Een unieke kans waar veel genodigden gebruik van maakten.

Tweede informatiebijeenkomst brede school

Aansluitend organiseerde de brede school Het Balkon een tweede informatiebijeenkomst. De locatieleider van SKM en de nieuwe leerkrachten van CBS Het Balkon stelden zich aan de ouders voor. En vervolgens zijn de ouders, in een ongedwongen sfeer, geïnformeerd over het continurooster en de wijze waarop de school en BSO gegevens zullen gaan uitwisselen. Het uitwisselen van de gegevens wordt door middel van een protocol geregeld.