Gemeente Den Haag

Haagse week op World Expo 2010 Sjanghai


* Laatste wijziging: 03 juni 2010

De gemeente organiseert van 1 tot en met 5 juni een Haagse week in de VIP-ruimte van het Nederlandse Paviljoen 'Happy Street' op het World Expo-terrein in Sjanghai. Naast themabijeenkomsten met belangrijke Chinese en Haagse sprekers, is er ook veel aandacht voor Haagse kunst en cultuur.

De themabijeenkomsten gaan over internationaal recht, veiligheid, toerisme, traditionele Chinese geneeskunde, onderwijs en economie. Tijdens de bijeenkomst over onderwijs debatteren Chinese en Nederlandse hotelschoolstudenten in een `lagerhuisdebat' over gastvrijheid. TV-kok en docent bij ROC Mondriaan Pierre Wind geeft daar ook een Nederlandse smaakles.

Haagse Cultuur

In het Dutch Culture Center in Sjanghai is tijdens de Haagse week een tentoonstelling van 35 werken van Escher uit het Gemeentemuseum te zien. Toneelgroep De Appel speelt er 2 dagen de succesvolle voorstelling `Dans'. Het Koninklijk Conservatorium geeft er een concert met medewerking van de beroemde countertenor en docent Michael Chance en de afdeling Klassiek treedt op met studenten uit Sjanghai, onder leiding van cellist Harro Ruijsenaar.

Programmaboekje Haagse Week World Expo (Engels) (2200 Kb)

Het Nederlands Paviljoen 'Happy Street' op het World Expo-terrein in Sjanghai