Gemeente Gaasterlân-Sleat


Containerbestickering bijna afgerond

De gemeente Gaasterlân-Sleat is momenteel bezig met het registreren van de grijze afvalcontainers voor huishoudelijk afval door middel van het aanbrengen van een sticker. Alle bewoners hebben hierover in de maand april een brief ontvangen. Het registeren houdt in dat alle grijze restafvalcontainers door de gemeente worden voorzien van een sticker met een unieke code. Met deze code wordt de container gekoppeld aan de woning waarbij de container hoort.De maand mei is benut om de stickers zoveel mogelijk aan te brengen.

Wat moet u doen als uw container nog geen sticker heeft?

In principe zijn alle containers, waarvoor afvalstoffenheffing wordt betaald, inmiddels voorzien van de vereiste sticker. In een aantal gevallen wordt er nog aan gewerkt. Indien uw container nog geen sticker heeft en u heeft daarvan nog geen melding gedaan bij de gemeente, dan is het verstandig om dit binnenkort te doen. Anders loopt u het risico dat de container niet meer wordt geledigd.

Tot wanneer wordt mijn ongestickerde container nog geleegd?

Met ingang van maandag 28 juni 2010 worden ongestickerde containers niet meer geleegd. De containers zijn gemeentelijk eigendom en zullen daarom worden afgevoerd door de afdeling Beheer.

Vragen?

Met vragen over het bestickeren van de containers kunt u contact opnemen met het bureau Milieu van de afdeling Ontwikkeling, de heer Cor Schotanus. Op werkdagen (ma t/m do) bereikbaar van 07.00 tot 16.30 uur op telefoonnummer (0514) 60 81 54 of via e-mail c.schotanus@gaasterlan-sleat.nl