Politie Kennemerland

Onopvallende videosurveillance haalt spookrijder van de weg.

NIEUW VENNEP, Haarlem, Hoofddorp, Heemskerk,, 03-06-2010 o Bij de af rit van de A4 naar de N207 zagen de videosurveillanten een spookrijder rijden. Zij hebben direct de weg afgezet en hebben de spookrijder op een veilige manier aan de kant weten te brengen. De bestuurster bleek een 55jarige vrouw uit Bergen, die verklaarde dat zij stress had gehad omdat zij naar een ziekenhuis in Amsterdam moest en de verkeerde oprit richting Den Haag had genomen. Daarom had ze haar auto maar gekeerd om terug te rijden naar de N207. Tegen de vrouw is proces- verbaal opgemaakt.

HAARLEM De videosurveillanten hebben woensdag tussen 09:00 en 14:00 uur verkeer gecontroleerd op onveilig weggedrag in de politieregio's Noord-Holland Noord, Zaanstreek-Waterland en Kennemerland. Hierbij werden diverse bestuurders aan de kant gezet die door hun afwijkend rijgedrag zorgden voor gevaarlijke verkeerssituaties. Hieronder een selectie van de activiteiten:

HOOFDDORP Een 30-jarige automobilist viel op bij de videosurveillanten, omdat hij consequent te hard reed over de N205. Na een snelheidsmeting bleek dat hij op een van de kruisingen een snelheidsoverschrijding had van 31 km/uur. De man werd aan de kant gezet en in de gelegenheid gesteld om de videobeelden van zijn eigen rijgedrag nate zien. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.Op de Polarisavenue werd een 24-jarige automobilist uit het verkeer gehaald, omdat hij nergens richting aan gaf, niet handsfree aan het telefoneren was en geen autogordel droeg. De manis voor al deze feitenbekeurd.

HEEMSKERK Een 43-jarige bestuurder van een bestelauto met aanhanger vielop de A9door zijn gevaarlijke rijgedrag direct op bij de videosurveillanten. Hij was aan het bumperkleventerwijlhij met zijn zware aanhanger114 km peruurreed waarhij slechts 80 km/uur mag rijden. De bestuurder werd door de videosurveillanten aan de kant gezet. Tegen deze automobilist is proces verbaal opgemaakt