Gemeente Wageningen

Wageningse buitengebied

Gezocht: rustpunten in het Wageningse buitengebied

Bewoners buitengebied kunnen zich opgeven, ook als u al eerder gereageerd heeft

Woont u in het buitengebied in de buurt van een fiets- of wandelroute? En lijkt het u wel wat om mensen mee te laten genieten van het prachtige Wageningse buitengebied? Dan kunt u misschien een Rustpunt inrichten.

Een Rustpunt is een plek waar wandelaars en fietsers kunnen pauzeren. Ze treffen er een tafel en twee banken aan en voorzieningen waarmee ze zelf koffie, thee en limonade kunnen bereiden. Elektrische fietsen kunnen tussentijds even worden opgeladen en toiletbezoek is mogelijk. Voor dit alles betalen de bezoekers een vrijwillige bijdrage.

De Rustpunten zijn herkenbaar aan het Rustpuntbord, in eiken palen gevat, alleen geopend als het bord 'open' aanwezig is.

De gemeente Wageningen wil graag nog vóór het toeristische hoogseizoen begint, in het buitengebied Rustpunten realiseren. Hiermee sluit Wageningen aan bij een project dat in 2010 en 2011 over de hele Veluwe, met steun van provincie Gelderland, zal worden gerealiseerd. Voorwaarde voor een Rustpunt is, dat deze ligt aan een fiets- of wandelroute of tussen meerdere zogenaamde knooppunten.

Rustpunten kunnen het beste worden gerealiseerd bij panden met een (voormalige) agrarische bestemming, bijzondere gebouwen of bij woningen die op een aantrekkelijk perceel staan. Meer informatie over Rustpunten vindt u op de website van Stichting Rustpunt www.rustpunt.nu.

Reageer voor 21 juni 2010

Inwoners van de gemeente Wageningen die een Rustpunt op hun perceel willen realiseren, kunnen hun interesse tot en met 20 juni 2010 kenbaar maken via info@rustpunt.nu of door middel van inzending van onderstaande antwoordbon. Aan de hand van de binnengekomen reacties wordt bekeken wat de meest geschikte locaties voor Rustpunten in de gemeente Wageningen zijn. Daarbij zal worden gelet op een goede spreiding van de Rustpunten ten opzichte van elkaar en bestaande voorzieningen.

Er kan bij de Rustpunten worden verwezen naar nabijgelegen horecagelegenheden en bijzondere toeristische trekpleisters in de buurt. Ook valt te denken aan de combinatie van een boerderijwinkel, B&B, zorgboerderij of museum met een Rustpunt. Het is hierbij wel de bedoeling kleinschaligheid te handhaven.

Van de rustpunthouder wordt een kleine bijdrage gevraagd. De kosten voor de aanschaf, het onderhoud en de vervanging van de inventaris van het rustpunt worden gedragen door de Stichting Rustpunt.

Criteria

Bij de beoordeling wordt onder meer gekeken naar de volgende criteria:
* Ligging aan een wandel- of fietsroute in het buitengebied.
* Passend bij de bestemming.

* Spreiding: minimale afstand tot horeca en nabijgelegen rustpunten is 2 km.

* Bij een nagenoeg gelijke situatie zal degene die zich als eerste heeft aangemeld, voorrang krijgen.

Er is een maximum aantal Rustpunten dat kan worden gerealiseerd, dus reageer snel.

Meer informatie over Rustpunten is te vinden op de website www.rustpunt.nu. Meer specifieke vragen kunt u stellen via info@rustpunt.nu.

Aanmelden

Lijkt het u leuk om een Rustpunt te zijn voor fietsers en wandelaars? En wilt u ook meedoen? Aanmelden kan tot en met 20 juni 2010 via info@rustpunt.nu.

Vermeld daarbij de volgende gegevens:

Evt. bedrijfsnaam: ................................................ Telefoonnr: .............................................

Naam:

---
Mobiel nr: ...............................................

Adres:

---
E-mail: ...................................................

Postcode:.............................................................. Website: .................................................

Woonplaats: .........................................................

Relevante informatie:
www.rustpunt.nu

Stichting Rustpunt, Apenhuizerweg 9, 7437 SB Bathmen