FloraHolland


FPC snij-Hortensia

FLORAHOLLAND (3 juni 2010) - Woensdag 26 mei heeft de FPC snij-Hortensia vergaderd. Gestart is met een bezoek aan de aanvoer van FloraHolland Naaldwijk. Diverse punten kwamen ter sprake. Eén hiervan was de partijaanduiding. Het duidelijk aangeven van de partij is nodig, daar een fout in de verdelen grote gevolgen heeft. De FPC heeft aangegeven dat hier aan het eind van dit seizoen ervaring mee kan worden opgedaan.

Een ander belangrijk agendapunt was de voorbehandeling. Feit is dat aanvoerders verschillende tegenstrijdige adviezen uit diverse hoeken ontvangen. De FPC heeft benadrukt dat er een gesprek moet plaatsvinden met alle partijen, zodat tot een eenduidig advies kan worden overgegaan. Op korte termijn wordt hiervoor een afspraak gepland.

De FPC wil met de belangrijkste plantleveranciers om tafel om te praten over de areaalontwikkeling.

Gesproken is ook over het nieuwe informatiebeleid, waarbij veel informatie zal worden afgeschermd. Dit ter bescherming van de aanvoerders.

Tot slot is het veilen op FloraHolland Aalsmeer besproken. De verhuizing van de tribunes A en B naar E en F is definitief. Hoe de indeling van de koelcellen zal zijn, is nog niet duidelijk. De FPC wil graag dat het product dicht bij de klok wordt geplaatst. Dit daar veel kopers voor het veilen door de aanvoer willen lopen.

De FPC heeft haar zorg uitgesproken over het verschil in de veiltijden tussen de exportvestigingen.