Watersportverbond - KNWV

Kiran Badloe wint North Sea Cup in Folkestone

donderdag 3 juni 2010

Kiran Badloe tijdens de North Sea Cup Vlak naast de kenmerkende witte kliffen van Dover ligt Folkestone. Ruim 120 windsurfers waren afgereisd naar deze havenplaats in Zuid-Engeland voor de 2e etappe in de 'North Sea Cup'-competitie. In een sterk veld van RS:X-windsurfers uit Frankrijk, België, Nederland en Groot Brittannië was Kiran Badloe dit weekend de snelste.

Niet alleen werd hij beste jeugdsurfer, ook versloeg hij met zân kleinere 8.5-zeil hij ook de grote mannen met hun 9.5-zeilen en ging hij naar huis met de overall hoofdprijs in het RS:X klassement.

Er werd gevaren in zeer gevarieerde omstandigheden. Iedere race was anders, de wind, het tij, de kracht van de stroming en ook de mate van golfslag wisselde enorm per race. Alleen de windrichting was stabiel over de gehele dag. Alle denkbare omstandigheden die je zou kunnen bedenken bij het racen op zee, passeerden dit weekend dan ook de revue.

De overwinning is een goede opsteker voor Kiran Badloe in zân
voorbereiding naar een zomer met diverse kampioenschappen. Climax deze zomer zijn de Jeugd Olympische Spelen in Singapore. Daarvoor doet Kiran mee aan het Europees Kampioenschap RS:X Youth dat later deze maand van start gaat in het Poolse Sopot.