Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 03-06-2010

Overval tankstation Dongen in Bureau Brabant en Opsporing Verzocht

DONGEN: In de televisieprogramma's Bureau Brabant en Opsporing Verzocht wordt komende week aandacht besteed aan een overval op een tankstation in Dongen aam de Steenstraat die op 14 november 2009 plaats heeft gevonden. Naast een reconstructie worden ook bewakingsbeelden van de overval getoond.

De dienstdoende pompbediende (19) hoorde die avond rond 20.20 uur gerommel bij de achterdeur. Hij vermoedde dat dit kwam door de harde wind die op dat moment woedde. Toen hij de achterdeur inspecteerde, drong een overvaller het benzinestation binnen. De dader had zijn gezicht bedekt en dreigde met een vuurwapen. Vervolgens kwam er ook een tweede overvaller de zaak binnen. De medewerker werd opgesloten en de daders gingen er vandoor met geld en sigaretten. Het programma Bureau Brabant wordt maandagavond vanaf 19.00 uur elk uur uitgezonden via Omroep Brabant. Opsporing Verzocht wordt komende week op donderdagavond uitgezonden via Nederland 1.

Verboden mes in auto Ossenaar

OOSTERHOUT: De politie heeft vannacht omstreeks 03.00 uur op de Statendamweg een 48-jarige man uit Oss aangehouden nadat in zijn auto een bivakmuts, een uitbeenmes en een zaklamp was aangetroffen. Het bleek te gaan om een verboden mes. Hij krijgt een proces-verbaal voor de Wet wapens en Munitie. De man kwam wat verward over. Hij vertelde dat hij in Breda was uitgeweest en nu wilde gaan slapen. Hij stond met zijn auto vlak bij de oprit naar de A59. Hij si donderdagmiddag rond 13.00 uur in vrijheid gesteld.

Waalwijker aangehouden na slaan met fietsketting

WAALWIJK: De politie heeft vanmiddag op de Stationsstraat een 29-jarige man uit Waalwijk aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van een 21-jarige man uit Sprang-Capelle. De mannen zijn bekenden van elkaar. Het slachtoffer verklaart dat de verdachte hem onverwacht met een fietsketting tegen zijn hoofd geslagen had. De ketting raakte hem net naast zijn rechteroog. Toen de verdachte hem een tweede keer probeerde te slaan kon hij de ketting pakken. Hierdoor viel de verdachte van zijn fiets af. Het slachtoffer liep diverse blauwe plekken en bloeduitstortingen op. De verdachte is ingesloten.

Slingerende automobilist kijkt te diep in het glaasje

WAALWIJK: Een 35-jarige man uit Geertruidenberg is vannacht omstreeks 03.00 uur op de van Brederolaan betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies 430 ugl. De agenten controleerden de bestuurder omdat hij slingerde met zijn auto. Hij had naar eigen zeggen 6 of 7 glazen bier gedronken.

Pool met openstaande geldboete

OOSTERHOUT: Agenten hebben omstreeks 04.00 uur tijdens een controle op rijksweg A-59 een 44-jarige Pool aangehouden omdat hij gesignaleerd stond in het opsporingsregister. De dienders hadden een Volkswagen Transporter met een Pools kenteken aan de kant gezet. De bestuurder bleek nog een boete van 678 euro te hebben openstaan. Die boete had hij gekregen voor het rijden onder invloed. Hij had geen geld bij zich en werd daarom ingesloten in het cellencomplex in Breda.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 03-06-2010 16:03 | © Regio Midden en West Brabant |