Gemeente Boxmeer


Convenant DPS-matrix ondertekend

Op woensdag 2 juni hebben vertegenwoordigers van de BOEK-gemeenten (de gemeente Boxmeer, de Intergemeentelijke Sociale Dienst Optimisd, de gemeente Echt-Susteren en de gemeente Kerkrade) het convenant "Methode DPS-matrix" ondertekend. Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis in Boxmeer.

Bert Moeskops tekent namens Boxmeer Namens gemeente Boxmeer ondertekende wethouder Moeskops het convenant. Directeur Victor Fijneman nam vanuit Optimisd de honneurs waar. Interim hoofd Sociale zaken Herman Oelers tekende het convenant namens de gemeente Echt-Susteren en wethouder Krewinkel namens gemeente Kerkrade.

Met het ondertekenen van dit convenant is bekrachtigd dat zij samen de "Methode DPS-matrix" ontwikkelen. Een bruikbaar Diagnose-, Plan- en Sturingsmiddel voor de afdeling Sociale Zaken van gemeenten. Elk van deze vier organisaties afzonderlijk is al langere tijd bezig met een project in dit kader. Met deze methode kunnen klantmanagers Sociale Zaken de kansen van klanten op uitstroom helder in beeld brengen. En voor de klanten zelf betekent het minder administratieve rompslomp, dus minder gedoe! Bovendien kan de methode afgestemd worden op de eigen lokale situatie. Diverse gemeenten hebben al aangegeven interesse te hebben voor de methode.

Tijdens de bijeenkomst is ook de website www.mindergedoe.nl gelanceerd. Via deze website delen de vier organisaties kennis en ervaring met andere gemeenten. Naast achtergrondinformatie, nieuwsberichten en stand van zaken over de ontwikkeling van de methode, vertellen medewerkers over eigen, herkenbare ervaringen.