Openbaar Ministerie

Nieuwbouw Openbaar Ministerie Zutphen stopgezet

3 juni 2010 - Arrondissementsparket Zutphen

Het College van Procureurs Generaal heeft besloten om het nieuwbouwproject voor het OM in Zutphen [hoek
Martinetsingel/Vispoortplein] niet door te laten gaan. Dit besluit is genomen na een analyse van de impact van rijksbrede bezuinigingen op de bedrijfsvoering van het Openbaar Ministerie. Het project waarbij ongeveer 3.000 m2 kantoorgebouw tbv het Openbaar Ministerie te Zutphen zou worden gerealiseerd is tot en met het Voorlopig Ontwerp vormgegeven.

Hoe de toekomstige ontwikkeling op het aangekochte terrein aan het Vispoortplein (voormalig ROC) verder wordt vormgegeven zal in gezamenlijk overleg tussen de Rijksgebouwendienst, de rechtbank en de gemeente Zutphen nader worden bezien.

Het Arrondissementsparket Zutphen is nu nog gehuisvest in het gebouw van de rechtbank Zutphen. Omdat de arrondissementsparketten Arnhem en Zutphen steeds meer samenwerken en naar een fusie streven, is het voornemen alle medewerkers van het OM Zutphen op termijn in Arnhem te huisvesten.
Het OM oriënteert zich samen met de Rijksgebouwendienst alvast op geschikte aanvullende huisvesting in Arnhem. Het is nog onbekend op welke termijn de voornemens tot geconcentreerde huisvesting feitelijk uitgevoerd kunnen gaan worden.

Het zakenpakket dat het parket Zutphen ter berechting aan de rechtbank zal voorleggen verandert hierdoor niet. Ook verandert de dienstverlening aan burgers, bestuur, politie en andere ketenpartners in Zutphen niet.