Gemeente 's-Hertogenbosch

03-06-2010
Impuls voor Hambaken dankzij 1.33 miljoen subsidie van ministerie
Het ministerie van WWI heeft uit het `Budget 40+ Wijken' onze aanvraag gehonoreerd voor versterking van de Edelstenenbuurt en Muziekinstrumentenbuurt in de Hambaken. Hier wonen ruim 2.500 inwoners.

Versterken
De gemeente is blij dat wij met deze subsidie extra aan de slag kunnen gaan om de Hambaken te versterken. Dit doen we samen met de woningbouwcorporatie Zayaz, de welzijnsinstelling Divers en de bewoners via onder meer de Klankbordgroep Hambaken.

Actieprogramma
Om de leefbaarheid in de Hambaken te vergroten en problemen aan te pakken op het gebied van sociale samenhang, leefbaarheid en veiligheid stelden de samenwerkende partners vorig jaar een actieprogramma op. Dit gebeurde op basis van vier thema's: sociaal (jeugd en multi probleemaanpak), veiligheid, wonen/woonomgeving en economie/participatie.

Deze actiepunten worden sinds 2009 en in 2010 uitgevoerd.

Kansen
Met het extra geld uit het budget 40+wijken willen we de ingezette aanpak verder uitbouwen en op onderdelen intensiveren. De projecten die mogelijk worden met het budget zijn; het creëren van een ontmoetingsplek in het hart van de wijk, een preventieve aanpak van jongeren (voorzieningen, jeugdregisseur) en het aanpakken van de verloedering (communicatie, interventieteam en monitoring).

De projecten staan niet op zichzelf maar vormen een integraal onderdeel van de aanpak van problemen en het bieden van kansen.