VU medisch centrum

Ook onderdak voor SEH en gastenverblijf in Westflank

VUmc en GGZ inGeest samen in nieuw gebouw

3 juni 2010

Op 1 juni is de eerste paal geslagen van het gebouw Westflank op de hoek van de Amstelveenseweg en De Boelelaan. In dit gebouw kunnen straks ruim 100 acute- en oudere psychiatrische patiënten worden opgenomen. Ook komt in dit gebouw een gastenverblijf voor familie van patiënten van VUmc en GGZ inGeest en een gloednieuwe spoedeisende hulp, voorzien van de nieuwste apparatuur.

De samenwerking tussen GGZ inGeest en VUmc zorgt ervoor dat patiënten met zowel lichamelijke als psychische klachten bij deze instellingen terecht kunnen. Aan de zorg en behandeling van patiënten in de Valeriuskliniek komt met de ingebruikname van de Westflank een einde. Het hebben van zowel lichamelijke als psychische klachten is geen uitzondering, het komt steeds vaker voor. Een voorbeeld is een chronisch zieke MS patiënt met depressieve klachten, of een manisch depressieve patiënt die suikerziekte heeft. In de samenwerking tussen VUmc en GGZ inGeest gaat het niet alleen om patiëntenzorg, maar ook om wetenschappelijk onderzoek en het opleiden van verpleegkundigen en artsen die dan zowel op lichamelijk, als op psychisch gebied deskundig zijn.

Daarnaast komt in dit gebouw een nieuwe spoedeisende hulp (SEH), qua oppervlakte de grootste van Nederland, met de modernste apparatuur. Zo komen er straks vier zogenoemde shockrooms voor de opvang van ernstig zieke patiënten, waaronder één speciaal voor kinderen. De SEH krijgt een eigen CT scan en een grote ambulancehal. Ook wordt er een vernieuwd gastenverblijf voor familie van patiënten van VUmc en GGZ inGeest in dit gebouw gecreëerd. Het nieuwe gastenverblijf krijgt extra kamers, waardoor ook familie van cliënten van GGZ inGeest van deze unieke faciliteit gebruik kan maken. Naar verwachting is de bouw in het najaar van 2012 klaar.

Edith Krab
bron: Tracer