Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

Aanleg bushalten Margraten
Op donderdag 3 juni start de Provincie Limburg met de aanleg van de bushalten langs de N278 op het gedeelte tussen de Pastoor Brouwerstraat en het Burgemeester Ronckersplein.

De N278 heeft de afgelopen maanden een reconstructie ondergaan. In deze reconstructie waren 2 bushalten voorzien op het gedeelte Pastoor Brouwerstraat - Burgemeester Ronckersplein en 2 bushalten op het dijklichaam nabij het WOK-restaurant.
De 2 bushalten op het dijklichaam zijn inmiddels gerealiseerd. Op korte termijn worden bij deze halten bushokjes en fietsklemmen geplaatst.

De plaats van de bushalten in het nieuwe plan tussen de Pastoor Brouwerstraat en het Burgemeester Ronckersplein hebben tot bezwaren geleid van aanwonenden. Getracht is om in overleg met diverse partijen (Provincie - gemeente - aanwonenden) tot een gezamenlijk geaccepteerde plaatsing van de bushalten te komen. Dit is echter niet gelukt.

Er is nu door Provincie Limburg in overleg met gemeente Margraten gekozen voor het aanleggen van de bushalten op de locatie waar zij voorafgaand aan de reconstructie lagen, te weten ter hoogte van huisnummer 25 en ter hoogte van huisnummer 42, nabij de dierenkliniek.

3-6-2010 16:22