Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

Limburg krijgt 103 miljoen voor verbeteren van bereikbaarheid In het stadhuis van Maastricht maakte minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat vandaag samen met de gedeputeerden Bert Kersten en Ger Driessen een pakket van afspraken bekend die essentieel zijn voor de bereikbaarheid en economisch van groot belang zijn voor de toekomst van Limburg.

Met de ondertekening van het convenant 'bereikbaarheidsimpuls Limburg' wordt voor zes projecten de planning en financiering vastgelegd voor een bedrag van ruim 100 miljoen.

Het grootste deel van het geld, 60 miljoen, gaat naar Maastricht. Het geld is vooral bestemd voor het uitbreiden van de Noorderbrug. Twintig miljoen gaat naar Noord-Limburg. De helft daarvan is bestemd voor het oplossen van het probleem van het vrachtverkeer op de A67. De andere helft is voor omwonenden aan de A73 die last krijgen van werkzaamheden bij de aanleg van de A74, de verbindingsweg van Venlo naar Duitsland.

Een ander project is de nieuwe spooraansluiting Chemelot, de zogenaamde Zuidlijn. Eurlings zegt 5 miljoen euro toe. Treinen met gevaarlijke stoffen van en naar het zuiden hoeven straks niet meer te rangeren op het emplacement in Sittard.

Na het overhandigen van het geld, nam de minister afscheid van bestuurlijk Limburg. Eurlings keert namelijk niet meer terug in de landelijke politiek.

Limburg krijgt 103 miljoen voor verbeteren van bereikbaarheid

3-6-2010 16:21