Dienstenbond CNV

Nieuws

3 juni 2010

Toch zicht op cao UWV

Zoals wij u hebben laten weten, heeft CNV Dienstenbond zich na het vorige cao-overleg afgevraagd of er wel een cao zou kunnen komen. Afgelopen dinsdag hebben we weer overleg gehad met UWV. Gelukkig kunnen wij u melden dat er nu voorzichtig vorderingen worden gemaakt.

In het overleg zijn nogmaals alle punten besproken en de argumenten uitgewisseld. Uiteraard hebben wij ook kort stilgestaan bij de loonontwikkelingen om ons heen. Dit geeft vooralsnog geen reden voor UWV om ook bij deze cao te praten over een looncomponent. Voor CNV Dienstenbond blijft dan ook het voorstel voor 3 crisidagen voor iedereen overeind staan.

Op een aantal onderwerpen is UWV ons tegemoet gekomen. Maar we zijn er nog niet. Er liggen nog wel een aantal heikele punten op tafel. Hier is nog geen overeenstemming over bereikt. Daarom worden de onderhandelingen vervolgd op 7 juni. Net als bij het vorige overleg zullen een aantal kaderleden standby staan, al dan niet in een zijkamer, om direct te kunnen overleggen. Als alles meezit, hopen we dan een akkoord te bereiken dat de toets der kritiek kan doorstaan.

Wij houden u op de hoogte!

OR-verkiezingen
Als u dit leest, zijn de verkiezingen voor de Ondernemingsraad ten einde. Op maandag 7 juni zal de uitslag bekend worden. CNV Dienstenbond hoopt uiteraard voor de kandidaten dat zij zijn verkozen. Zodra wij weten hoe de uitslag van de verkiezingen is verlopen voor onze kandidaten, zullen wij u dat laten weten. Kunt u daarop niet wachten? Houdt u dan de interne communicatie in de gaten voor de uitslag.

Heeft u nog vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze info? Neemt u dan contact op met uw bestuurder Debbie Ritsma. Zij is van maandag t/m donderdag bereikbaar via telefoonnummer 035-6460580 of per mail dritsma@remove-this.cnvdibo.nl.