Royal Haskoning


03-06-2010
Royal Haskoning feliciteert het Flevoziekenhuis met de heropening Royal Haskoning feliciteert het Flevoziekenhuis te Almere met de officiële heropening. De feestelijke opening vond plaats in aanwezigheid van onder andere de heer Leen Verbeek, Commissaris van de Koningin in Flevoland en mevrouw Annemarie Jorritsma, Burgemeester van Almere. Royal Haskoning BM is al vanaf het jaar 2000 intensief betrokken bij de totstandkoming van het project.

Na 4 intensieve bouwjaren opende het Flevoziekenhuis te Almere onlangs officieel de deuren. De feestelijke opening vond plaats in aanwezigheid van onder andere de heer Leen Verbeek, Commissaris van de Koningin in Flevoland en mevrouw Annemarie Jorritsma, Burgemeester van Almere.

Royal Haskoning BM is al vanaf het jaar 2000 intensief betrokken bij de totstandkoming van het project voor huisvestingsadvies, projectmanagement, contractmanagement, financiele begeleiding, selectie & aanbesteding en directievoering & toezicht. Corsmit is actief betrokken geweest als constructief adviseur. Het bestaande ziekenhuis is uitgebreid met een ring rondom de bestaande bebouwing, waarin tevens voorzieningen voor derden zijn opgenomen, zoals radiotherapie, revalidatie, verpleging, reactivering, en ook een kinderdagverblijf, een therapiebad en een sportzaal. Bestaande voorzieningen zijn verbouwd om aan te sluiten op de nieuwbouw. De totale omvang beslaat circa 60000 m2 bvo.