Karl Vannieuwkerke leidt collega's rond in beschutte werkplaats

03/06/2010 11:32

VLAB

'Welk beeld heb jij van de beschutte werkplaatsen? En van hun werknemers met een arbeidshandicap?' Met deze vragen peilt Karl Vannieuwkerke vandaag naar de kennis van zijn collega's over de beschutte werkplaatsen. En hij beantwoordt ze meteen door hen rond te leiden in de beschutte werkplaats Mariasteen vzw, waar hij bestuurder is.

Dit initiatief kadert in de campagne 'Ontdek de onbeperkte mogelijkheden van de beschutte werkplaatsen', van de Vlaamse Federatie van Beschutte Werkplaatsen.

Imagovorming sector

De Vlaamse Federatie van Beschutte Werkplaatsen is bezig aan haar laatste week van de imagocampagne 'Ontdek de onbeperkte mogelijkheden van de beschutte werkplaatsen'. In het kader hiervan leidt Karl Vannieuwkerke vandaag de laatste - maar zeker niet de minst belangrijke- stakeholdersgroep, namelijk de journalisten, rond in de beschutte werkplaats Mariasteen. Karl geeft toelichting over het reilen en zeilen binnen een beschutte werkplaats. Doelstelling van dit bezoek is bij te dragen tot een realistische beeldvorming over de mogelijkheden van beschutte werkplaatsen en hun werknemers met een handicap.

Karl Vannieuwkerke: "Beschutte werkplaatsen zijn performante en moderne bedrijven met een specifieke sociale invalshoek: creëren van tewerkstellingskansen voor mensen met een arbeidshandicap. Dankzij deze tewerkstelling kunnen mensen met een arbeidshandicap zichzelf ontplooien, een eigen inkomen realiseren en een zelfstandig leven leiden.

Beschutte werkplaatsen

De 67 beschutte werkplaatsen in Vlaanderen stellen samen meer dan 19.000 werknemers te werk, waarvan 16.000 met een arbeidshandicap. Ze zijn actief in zeer uiteenlopende bedrijfstakken. Jobs op maat en een uitgebreide expertise in kwaliteitsvolle begeleiding maken een optimale ontplooiing van de competenties en capaciteiten van hun werknemers mogelijk. Op de economische markt zijn flexibiliteit, hoge kwaliteit, een uitstekende service en een eerlijke prijs hun troeven.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen:
Zie het origineel