Ingezonden persbericht

Banks Mansion beste hotel in Amsterdam
Hotels.com presenteert lijst met best gewaardeerde Amsterdamse hotels

Amsterdam, 3 juni 2010 - Klanten van de toonaangevende hotelboekingssite Hotels.com verkiezen het Banks Mansion tot het beste hotel in Amsterdam. Dat blijkt uit recensies van de Amsterdamse accommodaties die worden aangeboden op Hotels.com. Daarbij werd zowel gekeken naar toegekende cijfers als naar inhoudelijk commentaar. Het Banks Mansion wordt beoordeeld met een gemiddeld cijfer van 9.4.

Bij het samenstellen van de lijst is gekeken naar hotels in Amsterdam die ten minste 25 keer beoordeeld werden. Op die manier doen niet alleen de grote hotels en hotelketens mee, maar ook de kleinere boutique hotels die logischerwijs minder bezoekers ontvangen en dus ook minder vaak beoordeeld worden. De hotels werden beoordeeld op basis van service, comfort van de kamer, netheid van de kamer, en onderhoudsstaat. Boekingssite Hotels.com heeft de beschikking over ruim 1.8 miljoen recensies van hotels over de hele wereld, geplaatst door klanten van de boekingssite die daadwerkelijk te gast waren in de hotels. Reizigers delen hun ervaringen over de accommodaties door het geven van een cijfer of door het plaatsen van een kort bericht.

Top hotels in Amsterdam
Banks Mansion**** 9.4
Grand Hotel Amrâth Amsterdam***** 9.2
Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre**** 9.2
Hilton Amsterdam***** 9.2
Sofitel Amsterdam The Grand***** 9.2
Inntel Hotels Amsterdam Centre**** 8.8
Swissôtel Amsterdam**** 8.8
Eden Amsterdam American Hotel**** 8.8
Radisson Blu Hotel***** 8.8
Bilderberg Garden Hotel***** 8.8
Amsterdam Marriott Hotel***** 8.8

Kwaliteit staat los van sterrenniveau
Opvallend in de top van de lijst is dat het best gewaardeerde hotel geen vijfsterren status bezit. Vijf van de hotels tellen vier sterren, de overige hotels bezitten wel een vijfsterren status. Met een gemiddeld cijfer van 8.4 zijn het Best Western Leidse Square Hotel, het WestCord Art Hotel Amsterdam, en het WestCord City Centre Hotel de best beoordeelde driesterren accommodaties in de hoofdstad.

Service en locatie belangrijke graadmeters
In de recensies van het Banks Mansion zijn de locatie van het hotel en het full service concept in het hotel vaak genoemde positieve punten. Veel reizigers geven aan de vriendelijkheid van het personeel in het hotel te waarderen. Verder valt op dat gasten van Grand Hotel Amrâth de kwaliteit van de bedden roemen, en de gasten van het Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre genieten van het uitzicht over de havens. Bezoekers van het Hilton Amsterdam zijn lovend over de vriendelijke omgeving van het hotel, en het Sofitel Amsterdam The Grand wordt gewaardeerd vanwege de centrale ligging en luxe.

Voorbereid op reis
De recensies van de accommodaties worden veelvuldig geraadpleegd door bezoekers van Hotels.com. Naast de hotelbeoordelingen biedt de boekingssite de diensten van TripAdvisor® op haar website aan, waarmee reizigers geïnformeerd worden over uiteenlopende aspecten van de aangeboden hotels. Recensies, foto's, plattegronden en beschrijvingen van faciliteiten en locaties schetsen samen een nauwkeurig en objectief beeld van wat reizigers kunnen verwachten.

Einde persbericht. Donderdag 3 juni 2010.



Ingezonden persbericht