NorthgateArinso doet overname HRM-divisie Convergys

Nieuwegein, 3 juni 2010 - NIS Holdings SARL (Northgate) maakt bekend dat zijn overname van de HR-managementdivisie van Convergys (NYSE:CVG) is afgerond. Convergys, wereldwijd leider op het gebied van relatiemanagement, is een beursgenoteerde onderneming en heeft zijn hoofdkantoor in Cincinnati, Ohio. Convergys wordt geïntegreerd in NorthgateArinso, de Northgate-divisie die wereldleider is in Human Resources (HR)-software en -dienstverlening.

NorthgateArinso maakte zijn intentie om de HRM-divisie van Convergys over te nemen bekend op 4 maart 2010. De overname is in lijn met de groeistrategie van de onderneming en de doelstelling de nummer één aanbieder van HR-software en -diensten wereldwijd te zijn. De overname versterkt daarnaast NorthgateArinso's activiteiten in Noord-Amerika. De divisie telt nu 8.000 medewerkers in 35 landen wereldwijd, waarvan een derde Noord-Amerika als uitvalsbasis heeft. De totale Northgate Group telt nu meer dan 12.000 medewerkers.

De uitgebreide onderneming biedt organisaties wereldwijd toegang tot een volledig portfolio aan HR-diensten, van payroll tot talentmanagement. Dit wordt geleverd via een model dat het beste aansluit bij de bedrijfsbehoefte: OnPremise, OnDemand, Business Process Outsourcing (BPO), of een combinatie hiervan. Klanten blijven profiteren van NorthgateArinso's wereldwijde leveringsmodel, de consultancy-expertise en focus op innovatie.

"Deze verbintenis is een belangrijk onderdeel van onze plannen verder te bouwen aan onze HR-dienstverlening en onze focus onze klanten grote toegevoegde waarde te leveren. Het sluiten van deze deal draagt daar sterk toe bij", aldus Mike Ettling, Chief Executive bij NorthgateArinso. "Sinds de aankondiging van onze intentie om de HR-managementdivisie van Convergys over te nemen, hebben we erg positieve feedback ontvangen, van zowel klanten als de markt in het algemeen."

"Met de overname van Convergys' HRM-divisie hebben we geweldige mensen, technologie en een leveringsmodel van wereldklasse samengebracht. Dit is een grote stap voorwaarts in onze missie om HR-dienstverlening op wereldwijde schaal continu te blijven verbeteren", voegt Ettling toe.