Ingezonden persbericht

- PERSBERICHT -

Tuinbroek meest verafschuwde kledingstuk op klassenfoto

Amsterdam, 3 juni 2010 - Gepermanent haar, grote truien met prints, de vetkuif en wijde pijpen zijn op oude klassenfoto's in volle glorie terug te zien. SchoolBANK.nl en Styletoday.nl verzamelden onder bezoekers 443 modeflaters. Kleding mag zich de meest gemaakte modemisser noemen, gevolgd door de styling van het haar.

De top 10 wordt gedomineerd door foute kleurencombinaties en opvallende prints. Denk aan shirts met dieren, bloemetjes of stripfiguren. De tuinbroek spant als kledingstuk de kroon qua schaamte. "Ik droeg 'm het liefst elke dag, zo ook op brugklaskamp: een donkere spijkerstof-tuinbroek met oranje (!) stiksel, met daaronder een shirt in een neonkleur."

"Permanent het liefst met kuif! Verschrikkelijk vond ik het, maar het was echt in. Een overgooier (in spijkerstof) en een zwart bandje om de nek maakten het plaatje helemaal compleet. Als ik er aan terugdenk krijg ik er nog de kriebels van."

Top 10 modeflaters
1. Opvallende prints
2. Opmerkelijke kleurencombinaties
3. Tuinbroek
4. Kuif
5. Gepermanent haar
6. Plateauzolen
7. Broek met wijde pijpen
8. Fluorkleuren
9. Legging
10. Gebreide trui

"We kennen allemaal onze modeflaters, extreme modetrends zorgen ervoor dat we later met een glimlach naar onze klassenfoto's terug kunnen kijken. Kies je eigen stijl om te voorkomen dat je niet één van de acht 'tuinbroekdragers' wordt", zegt Noortje van den Berg, hoofdredactrice Styletoday.

Meeste haarmissers in Jaren '80
De decennia '70 en '90 kennen de meeste kledingmissers. Opvallend is dat de jaren '80 juist gekenmerkt werden door vreemde kapsels. Vreselijke accessoires, schoenen of 'foute' make-up worden nauwelijks genoemd. Bekende kledingstukken, zoals de spijkerblouse, wijde shirts en het joggingpak komen ook nauwelijks voor op de lijst.

Klassenfoto's
Op SchoolBANK staan bijna een half miljoen klassenfoto's uit allerlei jaren, Merijn Contant, Productmanager van SchoolBANK: "De modeflaters zijn erg herkenbaar wanneer je oude klassenfoto's bekijkt en brengen je weer even terug naar je schooltijd. Ieder schooljaar kent zijn eigen modeflaters en aan de schoolfoto's kun je precies zien uit welk decennium een foto komt. SchoolBANK geeft hiermee een prachtig tijdsbeeld weer."