Ingezonden persbericht


Persaankondiging
Stichting Techniek Toernooi
Arnhem, 27 mei 2010

Alexander Pechtold reikt prijzen uit aan winnaars finale Techniek Toernooi

D66-lijsttrekker Alexander Pechtold weet hoe belangrijk het is al op de basisschool met techniekonderwijs te beginnen. Daarom komt hij donderdagmiddag 3 juni naar het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem om samen met Klokhuis-presentator Bart Meijer de prijzen uit te reiken tijdens het landelijke Techniek Toernooi 2010, de grootste techniekwedstrijd van Nederland voor alle groepen van de basisschool. Meer dan 200 teams van ruim 80 basisscholen uit heel Nederland gaan die dag in verschillende competities de strijd met elkaar aan.

Voor alle groepen van de basisschool

Het Techniek Toernooi bestaat uit acht spannende techniekuitdagingen, verdeeld over vier leeftijdcategorieën, waaronder twee uitdagingen voor de jongste leerlingen van groep 1 en 2. Voor de winnaars liggen er in Arnhem 1e, 2e en 3e prijzen klaar voor objectief meetbare prestaties (het hoogst, het sterkst, het snelst...). Per wedstrijdonderdeel is er bovendien een creativiteitsprijs.

De werkstukken van de leerlingen worden beoordeeld door een team van hoogleraren. Speciaal voor het Techniek Toernooi jureren zij in toga en met baret op. Behalve de wedstrijden is er op 3 juni in het Nederlands Openluchtmuseum van alles te beleven op techniekgebied.

Techniekers gezocht

Het Techniek Toernooi is een initiatief van de Nederlandse Natuurkundige Vereniging. Onder het motto 'Alles draait om jouw techniek!' wil de organisatie bètavakken onder de aandacht brengen van het basisonderwijs als essentieel voor onze kennissamenleving. Er is dringende behoefte aan meer jongeren die voor techniek kiezen.

Maatschappelijke ondersteuning

De wedstrijd in Arnhem wordt mede mogelijk gemaakt door TU Delft, TU Eindhoven, Universiteit Twente, Shell, Stichting voor Fundamenteel Onderzoek der Materie (FOM), technologiestichting STW, Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, Nationaal Centrum voor Wetenschap en Technologie, IBM, ASML, Koninklijke Wagenborg, Teijin Aramid, Elsevier en Unilever.

Voor meer informatie: www.techniektoernooi.nl.

Noot voor de redactie (