IKON

P E R S B E R I C H T
OBA Live op Radio 5

IKON
Donderdag 3 juni 2010
19.00-21.00 uur

Talkshow met gasten, discussies en live muziek rechtstreeks vanuit de OBA (Openbare Bibliotheek) in Amsterdam. Presentatie: Jurgen Maas


*Hoofdgast Jaap Smit
Jaap Smit, een bevlogen dominee zonder vakbondservaring, is de nieuwe voorzitter van de vakcentrale CNV. Hoe ziet hij de toekomst van de vergrijzende vakbond?


*Het is vijf uur 's ochtends maar wij dansen door, door, door, want wij zijn jong en we willen wat. Schrijfster Hanna Bervoets en actrice Roos Eijmers duiken in hun voorstelling Roes naar dit eeuwig menselijke verlangen.


*Voor Regels zijn voor de dommen maakte cultuurhistoricus Thomas von der Dunk een selectie uit zijn essays. Hij buigt zich over de existentiële crisis van de sociaal-democratie, moreel gezag en de aanhoudende zuurheid van de publieke opinie.


*De Kwestie: Power to the arbeider?
Is organising dé nieuwe vakbondsstrategie? Moet de vakbond werknemers actief mobiliseren of moet zij zich juist opstellen als katalysator van woede? Een debat met o.a. Jaap Smit, voorzitter CNV en Wim Sprenger, onderzoeker arbeidsverhoudingen.

Live Muziek: Shannon Lyon

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-21.00 uur, afwisselend verzorgd door LLink, NIO, IKON en HUMAN. Actuele inhoud: www.obalive.nl

OBA Live is ook te zien op themakanaal Spirit 24 en Salto TV. Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op: www.spirit24.nl resp. www.salto.nl

Neem voor meer informatie contact op met Mieke Spaans, eindredacteur OBA Live tel. 06-10962471 mieke.spaans@ikon.nl. U bent van harte welkom bij de live uitzending. Opgave vooraf is niet nodig.