NEN


NEN polst behoefte aan Europese norm plaagdiermanagement

woensdag 2 juni 2010, 16:24

Italië heeft het initiatief genomen om te komen tot een Europese norm op het gebied van `pest management services'. NEN informeert de Nederlandse markt over dit initiatief en onderzoekt de behoefte aan Europese afspraken over plaagdiermanagement. Bij voldoende belangstelling organiseert NEN op 1 juli 2010 een kosteloze informatiebijeenkomst in Delft.

Plaagdiermanagement is het bestrijden van overlast door plaagdieren. Voorbeelden van plaagdieren zijn het zilvervisje, boktor, eikenprocessierups, muizen, en andere dieren/insecten die overlast geven voor de mens of de gezondheid in gevaar kunnen brengen.

Doelstelling Europese norm
De op te stellen Europese norm bevat afspraken over kwaliteitseisen, aanbevelingen en (persoonlijke) competenties voor het uitvoeren van diensten op het gebied van plaagdiermanagement. Hiermee kan de sector zijn dienstverlening verder professionaliseren. Verder kan de (nog te ontwikkelen) norm de basis vormen voor certificatie van bedrijven of personen. In dat geval is de kans groot dat de norm ook voor de Nederlandse praktijk veel gaat betekenen.

Doelgroep
De Europese norm is bedoeld voor alle partijen die belang hebben bij plaagdierbestrijding, zoals: uitvoerende bedrijven, opdrachtgevers (zoals woningcorporaties), horeca en detailhandel, overheid, toezichthoudende/handhavende instanties en opleidingsinstituten.

Uw mening telt
NEN zoekt organisaties die hun mening willen geven over dit onderwerp. Vóór 30 juli 2010 moet NEN namelijk de Nederlandse stem uitbrengen op het voorstel van Italië om een Europese norm op te stellen voor `pest management services'. Bij deze stemronde kan Nederland het voorstel ondersteunen of tegen stemmen. In tweede instantie (als de normontwikkeling doorgaat) kan NEN de inhoud van de norm bijsturen om de Nederlandse kennis en het gedachtegoed uit te dragen en te beschermen.

Meer informatie
Voor meer informatie over dit project en het aanmelden voor de kosteloze informatiebijeenkomst, kunt u contact opnemen met NEN Business Development, telefoon (015) 2 690 372 of via businessdevelopment@nen.nl

.