Provincie Friesland


---
File: 2a8e39.gif





---

PERSBERICHT

Nummer: 132 EM
Datum: 3 juni 2010

Provincie peilt mening inwoners over fietsbeleid

Deze week ontvangen 5000 willekeurig geselecteerde huishoudens in Fryslân de enquête 'Fietsgebruik in Fryslân'. De provincie wil weten of mensen gebruik maken van de fiets, wanneer ze dat doen en waarom. Ook wordt gevraagd naar hun wensen en behoeften ten aanzien van fietsvoorzieningen. Doel van de enquête is inzicht te krijgen welke maatregelen nodig zijn om het fietsgebruik in Fryslân te stimuleren. Het is één van de actiepunten uit de beleidsnota 'Fryslân Fytslân'.

Gedeputeerde Piet Adema spreekt de wens uit dat zoveel mogelijk ontvangers de vragenlijst invullen en opsturen. "Het fietsonderzoek biedt de inwoners van de provincie een unieke kans om direct invloed uit te oefenen op het provinciale fietsbeleid." Naast vragen over de kwaliteit van fietspaden en het gebruik van de fiets voor woon-werkverkeer, wordt in de enquête ook gevraagd naar de mening van inwoners over de recreatieve fietsmogelijkheden in Fryslân.

De deelnemers hebben tot 25 juni de tijd om de enquête terug te sturen. De uitkomsten van het onderzoek worden in het najaar bekend gemaakt via www.fryslan.nl/fietsenquete. In 2005 is voor het eerst een enquête uitgezet. Het onderzoek wordt elke vijf jaar gehouden om te zien of de genomen maatregelen effect hebben gehad en hoe kwaliteit van de fietsvoorzieningen wordt gewaardeerd.


---- --