Gemeente Lopik

Raadsbesluit: Dekking kosten herontwikkeling centrum Lopik

De raad heeft besloten een bedrag van EUR 1.525.000,- te onttrekken uit de algemene reserve. Hierdoor is de herontwikkeling van het centrum los gekoppeld van de verkoop van het MOB-complex Jaarsveld. De brandweer en gemeentewerken zijn inmiddels verhuisd naar de nieuwbouw aan de M.A. Reinaldaweg 19-21. De oude accommodatie aan de Meeuwenlaan/ Vogelzangsekade kan nog dit jaar worden gesloopt. De verwachting is dat in 2011 kan worden gestart met de nieuwbouw van winkelruimte en woningen in het centrum van Lopik. Als de verkoop van het MOB-complex Jaarsveld is afgerond, zal de algemene reserve weer worden aangevuld met EUR 1.525.000,-.

De raad heeft op 16 februari 2010 besloten in te stemmen met het beschikbaar stellen van een krediet van EUR 2.425.000,- . Daarbij heeft de raad besloten als dekking de provinciale subsidie van EUR 900.000,- en de opbrengsten van de toekomstige verkoop van het MOB complex Jaarsveld aan te wenden. Als voorbehoud heeft de raad gesteld dat definitieve overeenstemming wordt bereikt over de verkoop van het MOB complex Jaarsveld. Door dit besluit werden beide projecten aan elkaar gekoppeld. Dat zorgde ervoor dat de start van de werkzaamheden voor het herontwikkelen van het centrum vertraging op zou kunnen lopen als de verkoop van het MOB-complex niet snel rond komt.

Met Pouw Exploitatie Maatschappij B.V. is overeenstemming bereikt over de (rand)voorwaarden voor de verplaatsing van de discotheek uit het centrum en de vestiging van een busonderneming. Het sluiten van een definitieve koopovereenkomst is op dit moment te prematuur. Er kan wel een intentieovereenkomst worden gesloten.